Összevertek és hindu rituálékra kényszerítettek egy lelkészt

on the move

India Karnakata államában hindu nacionalisták egy lelkipásztort brutálisan összevertek, majd  hindu rituálék elvégzésére kényszerítették – jelentette az International Christian Concern a Morning Star News beszámolója alapján. A keresztény elöljárók szerint ez csak egy a nyolc közelmúltban történt, keresztényeket ért támadások közül.

Április 5-én Sanjay Bhandari lelkész és felesége épp Halagában látogatták a rokonokat, amikor egy csapat hindu szélsőséges rájuk támadt. A támadók kivonszolták a férfit családja házából, összeverték, kigúnyolták, majd elvitték arra a helyre, amelyet a vasárnapi istentiszteletek helyszínéül bérel.

A támadók – szinte mondani sem kell – hamisan, erőszakos térítéssel megvádolták Bhandarit, majd arra kényszerítették, hogy több hindu rituális cselekményt végezzen el. Többek közt kumkumot, a jellegzetes hindu homlokfestést kellett a saját és a felesége homlokára is felrajzolnia.

„Mocskos szavakkal gúnyoltak engem és Jézus Krisztust, arra kényszerítettek, hogy »Jai Sri Ram«-ot kántáljak, miközben vertek. Lágyékomat, az arcomat, a felsőtestemet, mindenhol vertek, és azzal vádoltak, hogy a sógornőmet próbáltam megtéríteni. Megpróbáltam elmondani nekik, hogy […] ők már keresztények és a gyülekezet tagjai”– emlékezett vissza Bhandari.

Ezek után az őrjöngő csoport elengedte Bhandarit és közölték, többé nem térhet vissza ebbe a térségbe, de be kell zárnia a templomot is, melynek gyülekezetét már hét éve vezette.

A helybéli keresztények jelentették az esetet a rendőrségen, azonban egészen addig nem vették fel a jegyzőkönyvet, amíg Bhandari fel nem bérelt egy ügyvédet és a rendőrség magasabb rangú tisztviselőihez nem fordult.

A cikk megírásának pillanatáig, nem történt letartóztatás az ügyben.

Kiemelt képünkön karnakata állambeli hindu szélsőségesek. (Illusztráció)

Iratkozzon fel hírlevelünkre