Biden meghajolt az abortuszpárti aktivisták előtt

A Biden-adminisztráció egy hete – a koronavírus-járványra hivatkozva – ideiglenesen leállította az abortusztablettákkal kapcsolatos egészségvédelmi és biztonsági előírásokat, lehetővé téve ezzel az abortuszt végző intézmények számára, hogy postai úton értékesítsék a veszélyes gyógyszereket anélkül, hogy valaha is látták volna az állapotos nőt, akinek felírják. Az intézkedés másnapján meghalt egy 23 éves nő, aki a biztonságosnak mondott abortusztablettát választotta. Az amerikai püspökök pedig Biden lépésére reagálva kijelentették, hogy elítélik a kémiai abortuszok biztosítékainak megszüntetését.

Eddig a nők védelme érdekében az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatósága (FDA) előírta, hogy a mifeprisztont – az otthon bevehető terhességmegszakító tablettát – személyesen csak orvos adhatja át, miután megvizsgálta a magzatát elvetetni kívánó nőt. A tabletta csak a terhesség 10. hetéig alkalmazható. Még az abortuszpárti Barack Obama korábbi elnök sem szüntette meg annak idején az FDA előírásait.

magzat

A kiemelt kép forrása: Flickr

Múlt héten az FDA megbízott embere, Janet Woodcock levélben tájékoztatta az Amerikai Szülészeti és Nőgyógyászati Szakmai Kollégiumot (ACOG), hogy arra a következtetésre jutottak: az embereket megóvná a koronavírustól és csökkentené a terjedés kockázatát, ha a betegek telemedicinán és postán kapnák meg a tablettákat. A kollégium egészségpolitikai munkatársa,

Jen Villavicencio tenyérbemászó kijelentéssel érvelt, miszerint a mifepriszton minimális kockázattal jár, „biztonságosabb, mint a vény nélkül kapható gyógyszerek, például az ibuprofén.

Az abortuszipar régóta érvel a biztonsági előírások eltörlése mellett, de a statisztikák egészen mást mutatnak.

Az életpárti vezetők arra figyelmeztettek, hogy a változás mostantól még több nő és csecsemő életébe kerülhet. Jeanne Mancini, a Life for Life elnöke mélységesen elítélte Biden döntését. „Ezzel az akcióval a Biden-adminisztráció egyértelművé tette, hogy az abortuszt részesíti előnyben, a nők biztonsága helyett.” Szerinte a felügyelet nélküli, „vegyi terhességmegszakítások” engedélyezése telemedicinán keresztül, súlyos veszélybe sodorja a nőket. A kémiai abortuszoknál ugyanis ugyanolyan orvosi felülegyeltre lenne szükség, mint a művi abortuszoknál.

Az FDA 2018-ban közzétett adatai azt mutatják, hogy a mifepriszton alkalmazása legalább 24 nő halálához vezetett, 4000 súlyos szövődmény kapcsolódik hozzá, és 768 kórházi ápolást jelentettek a tabletta miatt 2000 óta az Egyesült Államokban.

A súlyos vérzést, az elviselhetetlen hasi fájdalmat és a hiányos, azaz „félresikerült” abortuszokat sorolják a terhességmegszakító tabletták leggyakoribb szövődményei közé.

prolife

A kép forrása: Flickr

Egy 2009-es tanulmány megállapította – amelyet szülészek és nőgyógyászok adtak ki a kétféle abortuszeljárás szövődményeinek összehasonlításáról –, hogy

a terhességmegszakító gyógyszerek esetében a szövődmények aránya körülbelül 20 százalék, míg a műtéti vetéléseknél „csak” 5,6 százalék. Azaz a kémiai abortuszok sokkal veszélyesebbek. És ezeknél oldották fel a biztonsági előírásokat…

Az amerikai püspöki konferencia (USCCB) vezetői is elítélték az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóság döntését.

Joseph F. Naumann, Kansas érseke, a püspökök életvédő tevékenységekkel foglalkozó bizottságának elnöke a lépést „az abortuszaktivisták kérése előtti érzéketlen kapitulációnak” nyilvánította.

Hozzátette, hogy a tablettákat csak a terhesség első 70 napjában lehet bevenni, és méhen kívüli terhességnél kifejezetten életveszélyes. De orvosi felügyelet nélkül, hogyan tudná egy nő meghatározni mindezt?

fájdalom, női alak

A kép forrása: Unsplash

Az ügyben az teszi fel az i-re a pontot, hogy alig egy nappal azután, hogy Joe Biden elnök bejelentette, hogy megsemmisíti a terhességmegszakító tablettákra vonatkozó szabályokat, egy 23 éves argentin nő meghalt, miután bevette a „biztonságos” mifeprisztont. Az eset drámai feszültsége, hogy a fiatal lány, a legradikálisabb abortuszpárti feministák elnöke volt, aki négy hónappal ezelőtt még az abortusz legalizálásáért lobbizott Argentínában. Talán maga sem tudta, mi mellett harcol! Biden bejelentése előtti héten pedig egy 38 éves nigériai asszony vesztette életét hasonló körülmények között, terhességmegszakító tablettát alkalmazva.

Ez a két eset csak a jéghegy csúcsa, hiszen a kontroll eltörlésével az abortusztabletták innentől több magzatot és édesanyát ölhetnek meg, mint valaha!

A szülés biztonságosabb, mint az abortusz

A szuperhősök nem ölnek védtelen magzatokat

700 magzatot abortált, ma megtért életvédő

Forrás: Lifenews, Breitbart

A kiemelt kép forrása: Flickr

Iratkozzon fel hírlevelünkre