Az NFL a balliberális propaganda népszerűsítésével törődik

Az amerikaifutball-szövetség vezetője a társadalmi igazságosság mozgalmát népszerűsíti levelében

Az NFL játékosai térdelnek egy mérkőzés előtt.

Hamarosan véget ér Derek Chauvin, a bűnöző George Floyd megölésével vádolt rendőrtiszt pere. A National Football League (NFL), vagyis a profi amerikaifutball-szövetség még ezelőtt szerette volna tudatni szurkolóival, hogy a liga elkötelezett amellett, hogy felületeit a társadalmi igazságosságért folytatott küzdelemre használja.

Mindezt Roger Goodell amerikai üzletember az NFL dolgozóinak címzett leveléből tudhatjuk meg. Goodell jelenleg a liga biztosa, írását a Breitbart tette közzé.

„Mindannyian elmondhatatlan mennyiségű erőszaknak vagyunk tanúi országszerte”

– áll a feljegyzésben.

„Gondolataink a Derek Chauvin perre is összpontosulnak, amely a végéhez közeledik.”

– emeli ki az üzletember, hogy mi most az elsődleges az elméletileg sporttal foglalkozó ligának.

A feljegyzésben felsorolta a különböző kezdeményezéseket, amelyeken az NFL a társadalmi igazságosság érdekében dolgozik, emellett felszólította az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériumát, hogy drámaian bővítse kapacitását a rendőrségi visszaélések kivizsgálása, valamint reformok végrehajtása érdekében.

A liga tavaly június óta áll ki határozottan a társadalmi igazságosság mozgalma mellett, amikor is Goodell egy videóüzenetet tett közzé, melyben azt mondta, hogy az NFL „hibázott”, amiért nem hallgatott a játékosokra, miután Colin Kaepernick 2016-ban elkezdte himnusztüntetéseit. (Ekkor vette kezdetét az a divat, hogy az amerikaifutball-játékosok a mérkőzések előtt térdre ereszkednek. Ezt egyébként az utóbbi időben más sportágakban is átveszik, Európában elsősorban az angol válogatott és a brit klubcsapatok ennek élharcosai.) Goodell a videóban hozzátette, „a fekete életek számítanak”.

Azóta a liga hivatalosan is a szervezeti struktúra részévé tette a társadalmi igazságosság mozgalmát. Egy dolog biztos: az NFL ilyen szintű politikai szerepvállalásával az amerikaifutball szerelmesei veszítették a legtöbbet. Szeretett sportjuk legnagyobb ligája beállt a sorba, és egy lett a sok egyéb, balliberális propagandát népszerűsítő felület között.

Kiemelt képünk forrása: Breitbart

Iratkozzon fel hírlevelünkre!