Törölte a Facebook Pintér Tamás „Oroszlán” emlékoldalát

Pintér Tamást – vagy ahogy barátai és tisztelői nevezték: Oroszlánt – a színházi és filmes világban mindenki ismerte. A mai napig mosolyra deríti mindazokat, akik visszagondolnak egy-egy mondatára, poénjára. Ahogyan arra a sok száz előadásra és filmre is, amiben kaszkadőrként vagy akciórendezőként részt vett.

Oroszlán egyben a nemzeti oldal idolja is. Arisztokrataként, egykori kitelepítettként és kisemmizettként soha nem tagadta meg jobboldaliságát, abban a szakmában sem, ahol ez enyhén szólva sem a legjobb ajánlólevél. Tamás tehetsége túl nagy volt ahhoz, hogy elnyomhassák.

Pintér Tamás tehetsége túl nagy volt ahhoz, hogy elnyomhassák. Forrás: menesgazdasag.hu

Sajnos már hosszú ideje nincs velünk. Nekem, akinek személyes emlékei is bőséggel akadnak Oroszlánnal kapcsolatban, különösen dühítő volt Pintér özvegyétől, Balogh Erika színésznőtől megtudni, hogy a Facebook, se szó, se beszéd, letörölte Oroszlán emlékoldalát. Azt is elmondta, hogy a Facebook egyetlen bejelentésére sem reagál és egyetlen alkalommal sem osztottak meg politikai tartalmat. Kizárólag Oroszlánnal kapcsolatos emlékeket, fotókat közöltek.

Arra gyanakszik, hogy egy felhasználó akkor jelenthette fel őket, amikor Pintér halálának évfordulóján megosztották az anno Bayer Zsolt által írt nekrológot.

Azt az írást, amiben szintén semmilyen politika sem volt, csak megemlékezés.

Úgy tűnik, a Facebook most már végérvényesen úgy működik, hogy elég egyetlen „hiba”, amibe a házmester-lelkületűek belekapaszkodhatnak. Attól fogva egy kiváló ember emléke előtt sem lehet tisztelegni.

Ha megtudunk bármilyen új információt, cikkünket frissítjük.

Iratkozzon fel hírlevelünkre