Még van esélyed jelentkezni a Szikra Projekt tehetségkutatójára

Szikra Projekt tehetségkutató

Mindazok, akik még nem múltak el 22 évesek, de már betöltötték a 14. életévüket, jelentkezhetnek a Szikra Projekt tehetségkutatójára. Az eredetileg kiírt jelentkezési határidőt a koronavírus-járvány miatt akadályoztatott helyzetre való tekintettel meghosszabbították. Így április 30-án éjfélig jelentkezhetnek azok, akik fejlődni szeretnének a keresztény könnyűzenei előadói és szolgálói tevékenységükben.

Ha valaki már szerzett jártasságot a keresztény könnyűzene valamelyik területén, bátran jelentkezhet a Szikra Projekt tehetségkutatójára. Bizonyára a legtöbben emlékszünk, milyen hátteret tudott biztosítani a keresztény könnyűzene fejlődéséért elkötelezett szervezet Andelic Jonathan a Dal 2021-ben nyújtott produkciójához.

A tehetségkutató lehetőséget nyújt abban, hogy a jelentkezők – akár együttessel, akár szólistaként érkeznek – reális képet kaphassanak a szakmai teljesítményükről. A tehetségkutatón sikeresen bemutatkozók ezután kiváló szakemberek segítségével fejlődhetnek majd tovább. 

„Amennyiben profi előadói pálya a célod, a Szikra Akadémia keretein belül, amennyiben gyülekezeti dicsőítő csoportban szeretnél dolgozni, erre szolgáló keretek közé irányítunk” – olvasható a szervezet honlapján.

Az első három helyezett bekerül a Szikra Projekt Induló Zenekarok támogatási programjába. Az 1. helyezett: 1.000.000 Ft; a 2. helyezett: 600.000 Ft; a 3. helyezett: 400.000 Ft támogatásban részesül, amelyet szakmai fejlődésére fordíthat.

A felhívás szerint a szakmai megmérettetéshez mindössze három dalt kell beküldeni (dalonként maximum 3-4 perc, wav, mp3, mp4 formátumban, vagy YouTube-ra feltöltött linkkel). A dalokat nem szükséges professzionális stúdióban rögzíteni, de a demofelvételen minden fontos tartalom (szöveg, zenei szövet) legyen pontosan hallható. Nevezni saját, magyar nyelven írt szerzeményekkel lehet.

A program amatőr zenekarok számára szól, tehát nem jelentkezhetnek országos rádiós, vagy kiadói múlttal rendelkező zenekarok. A saját kiadás, valamint a helyi lokális médiumokban való megjelenés nem kizáró ok. Nem fogadják el olyan zenekarok jelentkezését, akik az NKA Hangfoglaló Program, vagy a Szikra Akadémia Induló Zenekari Programjának támogatottjai voltak.

A jelentkezési lap beküldéséről, és minden egyéb adminisztrációs információról, a zsűrizés során alkalmazott szakmai szempontokról a Szikra Projekt honlapján értesülhetünk.

A nevezési határidő 2021. április 30. éjfél.

 

 

Azapeet szólóprojekt első dala: Bennem ég

Isten a menedzserem a színpadon is – Andelic Jonathan JOTA a Vasárnapnak

A kiemelt kép forrása: Unsplash/Zibik

Iratkozzon fel hírlevelünkre