A genderpropaganda temeti a szólásszabadságot az amerikai iskolákban

Joe Biden hétfőn felhívást intézett az emberi jogok újragondolására, hogy azok a szexuális orientációt és a genderidentitást is „védelmezzék”. Az elnöki parancs első lépésben Miguel Cardona oktatásért felelős államtitkárt szólította fel arra, hogy revideálja a Trump-adminisztráció által tett lépéseket az ügyben.

A Biden-adminisztráció feltett szándéka, hogy minden tanuló számára biztosítsa a környezetet, amelyben mentesek maradhatnak mindenfajta szexuális orientációból fakadó diszkriminációtól. 

Az etikai és közpolitikai centrum (EPPC) munkatársai szerint azonban ez sokkal inkább szól a genderideológia reklámozásáról, semmint az úgynevezett bullying (pontos magyar megfelelője nincs a kifejezésnek, értelmében legközelebb hozzá az „iskolai zaklatás” áll) visszaszorításáról – közölte a Catholic News Agency.

„Az adminisztráció arra használja a törvény erejét, hogy minden állami iskola, valamint az állami pénzek által támogatott magániskolák országszerte az LMBTQ-identitás promotálásának színterei legyenek, függetlenül attól, hogy a szülők vagy az adott iskola tantestülete mit akar” – fogalmazott Mary Rice Hasson, az EPPC egyik munkatársa.

A Biden-kormányzat rálépett az útra, amelynek végén a teljes oktatáskultúra megváltozhat, és az LMBT-ideológia népszerűsítésének feltételeihez köthetnék az állam által kapott iskolai támogatásokat.

A katolikus iskolákat is jelentős veszély fenyegeti, hiszen amennyiben kiállnak az egyház tanítása mellett, úgy mindenfajta állami támogatástól eleshetnek.

„Minden tanuló világnézetét a genderideológia alapján formálják, mintha az tényeken és nem egy ideológián alapulna” – közölte ki Hasson. Hozzátette: „Már most megfigyelhető divat a középiskolákban, hogy a tanulók olyan identitásjelzőkkel illetik magukat, mint pánszexuális, biszexuális vagy genderqueer anélkül, hogy ténylegesen megértenék ennek a következményeit.”

Férfiak uralják a női sportágakat

Az ügybe az Alliance Defending Freedom (ADF) is beleállt. A szervezet egyébként hetek óta perben áll Connecticut állammal, mivel annak törvényei jelenleg lehetővé teszik a transzgender sportolóknak, hogy az ellenkező neműeknek indított versenyszámokban versenyezzenek.

Ennek következtében már két férfi is nyert női tornát az elmúlt időszakban.

Az 1972-es oktatási módosításokról szóló törvény IX. cikkelye megtilt minden nemi diszkriminációt az állami pénzekből támogatott oktatási eseményeken.

Négy női sportoló pert indított az állam ellen, mondván: megtagadták tőlük annak lehetőségét, hogy egyenlő feltételek mentén versenyezhessenek. Míg a Trump-adminisztráció támogatta az ő ügyüket, és Connecticut ellen elmarasztaló ítéletet hozott, februárban (Biden elnöki székfoglalója után) revideálták az esetet.

Hasson szerint a teljes női sportág veszélyben van: „A hetedik osztályos férfinak, aki nőként azonosítja magát, joga lesz ahhoz, hogy a női mosdót használja, hogy a női kosárlabdacsapatban játszon, és hogy ragaszkodjon ahhoz, hogy a tanárai, osztálytársai nőként (she) hivatkozzanak rá.”

*

A Vasárnap szerkesztősége kiáll a keresztény értékek és Krisztus Igazsága mellett. Hisszük, hogy egy fával kötött házasság nem házasság, hogy a genderideológia nem más, mint egy tényeket nélkülöző, újpogány vallás, ahogy azt Márkus Tamás is megfogalmazta. Szilvay Gergely nemrégiben tudományos körültekintéssel megírt könyvet jelentetett meg A genderelmélet kritikája címmel, melyben világosan rámutat ennek a világhódító és káros ideológiának a teljes alaptalanságára.

 

Ez már a végjáték – avagy mi folyik Amerikában?

Székely János püspök: A genderideológia rendkívüli erőszakossággal terjed

Veszprém harcol a provokatív LMBTQ-rendezvény ellen

Kiemelt képünk forrása: Pixabay

 

 

 

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre