Veszprém harcol a provokatív LMBTQ-rendezvény ellen

Augusztus 15-ére, Nagyboldogasszony napjára terveznek homoszexuális bulit Veszprémben. A kezdeményezés sok helyi polgár érzékenységét sértette, ezért petícióban kérik a település vezetőit, hogy akadályozzák meg a rendezvény megtartását.

Egy háromgyermekes édesapa nyílt levélben kérte Veszprém kormánypárti polgármesterét, Porga Gyulát, hogy ne engedélyezze a településen az augusztus 15-ére tervezett LMBTQ-bulit. A homoszexualitást nyíltan propagáló rendezvénynek a Terem elnevezésű szórakozóhely biztosít(ana) helyszínt.

Az aggódó apa, Mosonyi Gyula kérését azzal indokolta, hogy ez a viselkedés a veszprémi kulturális élettől idegen, és megzavarja a békés társadalmi együttélést.

Veszprémben egyes érdekkörök provokatív akciók sorával kívánják befolyásolni a fiatalok szexuális identitását. Pár hete például a Lélektér Alapítvány az ún. Veszprémi Ifjúsági Ház egyik udvarának falára készített graffitit, melyen Szent István király a Sötét Lovagként – azaz Batmanként –, felesége Gizella királyné pedig a dekoltázsbajnok Wonder Woman alakjában jelenik meg.

A buli időpontja sem lehet véletlen. Augusztus 15-e Nagyboldogasszony napja, amelyen Mária mennybemenetelét ünnepeljük. Továbbá Szent István király ezen a napon ajánlotta Magyarországot a Szentséges Szűz oltalmába.

A szélsőliberális LMBTQ-körök 2020-ben egyre erőteljesebben igyekeznek kigúnyolni az Árpád-házi szent királyokat, valamint magát a Szent Koronát is.

Az első veszprémi LMBTQ-buli ellen a helyiek petíciót indítottak, mely itt érhető el.

Forrás: 888.hu

Kiemelt képünk forrása:  Unsplash.com

Nagyboldogasszony napjára időzítették Veszprém első LMBTQ-buliját

Feljelentették a Pride-ot a Szent Korona meggyalázása miatt

Iratkozzon fel hírlevelünkre