Feljelentették a Pride-ot a Szent Korona meggyalázása miatt

A Szent Korona Rádió tett feljelentést az idei Pride miatt, mivel a rendezvény logójában a koronát az LMBTQ-közösség szivárványával ábrázolják. Közleményük szerint az ábrázolás provokáció, „a szakrális, keresztény Szent Koronát így jelképezni a korona súlyos meggyalázása”.

Mint azt a Pesti Srácok a Szent Korona Rádió közleményére hivatkozva írja, a rádió feljelentése szerint már a Budapest Pride megrendezésének eltolt dátuma (augusztus 22.) is problémás, mivel az Szent István ünnepkörébe esik.

Ugyanakkor hangsúlyozzák: a Büntető Törvénykönyv vonatkozó passzusai szerint „aki nagy nyilvánosság előtt Magyarország himnuszát, zászlaját, címerét vagy a Szent Koronát sértő vagy lealacsonyító kifejezést használ, illetve azokat más módon meggyalázza, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő”. Mivel a rendezvény honlapján a Szent Koronát a Pride jelképével, a szivárvány sávval ábrázolják, a szakrális, keresztény Szent Koronát ezzel jelképezni a Szent Korona súlyos meggyalázása – írja a Pesti Srácok.

 

Forrás: PestiSrácok.hu

Kiemelt képünk forrása: szentkoronaradio.com

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre