Nagyboldogasszony napjára időzítették Veszprém első LMBTQ-buliját

A megyeszékhely hírhedt antifasiszta szórakozóhelye, a Terem augusztus 15-re, vagyis Nagyboldogasszony ünnepére hirdette meg Veszprém első LMBTQ-buliját - közölte a 888.hu.

Pár héttel korábban a veszprémi kötődésű Lélektér Alapítvány egy Szent Istvánt és Boldog Gizellát gyalázó graffitit fújt fel a falra a város egyik ifjúsági házának udvarán. Most újabb botrányos esemény provokálja a normalitáspárti veszprémi polgárokat.

A poszt alá rengeteg elégedetlenkedő, a hagyományos családmodell mellett kiálló hozzászólás érkezett, melyeket a csoport kezelői egy idő után elkezdtek cenzúrázni.

Egy veszprémi Facebook-csoportban szombaton megjelent bejegyzés szerint olyan DJ-t keresnek az első veszprémi LMBTQ-buliba, aki ingyen is elvállalja a fellépést. A lap felhívja a figyelmet, hogy

már a királynék városát is behálózta a homoszexuális lobbi.

A felhívás azonban sikerrel járt, ugyanis a Terem klub már egy nyilvános Facebook-eseményt is létrehozott az augusztus 15-i LMBTQ-bulinak, melyet DJ Davelogan nevével hirdetnek.

Nagyboldogasszony ünnepe a a kereszténység, azon belül a katolikus egyház egyik legfontosabb Mária-ünnepe, amelyen Szűz Mária haláláról és mennybevételéről emlékeznek meg.

Ráadásul e jelentős napnak nemzeti jelentősége is van, hiszen Szent István király ezen a napon halt meg 1038-ban, s élete utolsó óráiban ezen a napon ajánlotta fel az országot Szűz Máriának.

Ettől a közjogi aktustól fogva nevezik Magyarországot Mária országának (Regnum Marianum).

 

Forrás: 888.hu

Kiemelt képünk forrása: Ezt láttam Veszprémben! Facebook-csoport.