Ilyenkor nem buta minden focista?

Pontosan ugyanazok rajongják körbe a leglátványosabban az LMBTQ-lobbi által behálózott Gulácsi Pétert, akik máskor a leghangosabban uszítanak a labdarúgók és úgy en bloc a magyar futball ellen.

Nem lehet könnyű függetlenobjektív újságírónak lenni Magyarországon, hiszen gyakorlatilag naponta változik a narratíva, hogy éppen melyik ellenzéki pártot, politikust, művészt, vagy – ahogyan a legfrissebb esetben is látjuk – sportolót kell körülrajongani; és melyiket gyűlölni.

Ezúttal Gulácsi Pétert, a magyar válogatott és az RB Lipcse kiváló kapusát emelte piedesztálra a heccsajtó – no nem a teljesítménye miatt (az mégiscsak nettó nácizmus lenne, ha valakit az érdemei, a cselekedetei, a szakmájában elért sikerei alapján ítélnének meg), hanem azért, mert keddi Facebook-posztjában kiállt az LMBTQ „családok” mellett.

A család az család – ez nem is lehet kérdés!

Több mint 14 éve külföldön élek, mind a magánéletben, mind a profi sportban rengeteg különböző emberrel találkoztam, legyen szó akár nemzetiségről, kultúráról, vallásról, életfilozófiáról vagy bármi másról. Minél több időt tölt az ember külföldön vagy különböző emberek között, annál inkább rájön, hogy attól, hogy nem mindenki egyforma, csak színesebb lesz a világ, és hogy a legfontosabb a szeretet, az elfogadás és a tolerencia mások iránt.

Minden embernek joga van az egyenlőséghez. Ugyanúgy, ahogy minden gyereknek joga van boldog családban felnőni, alkossa azt a családot bármennyi, bármilyen nemű, bármilyen színű, bármilyen vallású ember.

Én kiállok a szivárvány családok mellett!
Szólaljunk fel a gyűlölet ellen, legyünk elfogadóbbak és nyitottabbak!” – írta a közösségi oldalán a focista.

Forrás: Gulácsi Péter Facebook-oldala

A bejegyzés megosztása óta a már megszokott forgatókönyv szerint történik minden: pontosan ugyanazok a balliberális újságírók, kommentelők és politikusok rajongják körbe a leglátványosabban az LMBTQ-lobbi által behálózott Gulácsi Pétert, akik más esetekben a leghangosabban uszítanak a focisták és úgy en bloc a magyar labdarúgás ellen.

Ismerjük őket, ők már csak ilyenek. Az aktuálpolitikai érdekeik határozzák meg, hogy kit emelnek fel, és kit taszítanak le.

Ahogy egy Kossuth- és Balázs Béla-díjas operatőr életművének lerombolásához tökéletesen elegendő volt, hogy a Vidnyánszky Attila vezette SZFE-n elvállalt egy oktatói állást (mint Koltai Lajos), Gulácsi Péter nagyszerű, ám általuk eddig semmibe vett sportolói karrierje is rögtön más megvilágításba került.

Nem lesz több balos troll által írt „buta focista”, „túlfizetett falábú”, „menj el inkább dolgozni!” komment Gulácsival kapcsolatban, és a „politikát ne keverjük a sporttal” hangvételű írások száma is meg fog csappanni a közeljövőben.

Merthogy – ha tisztában van vele, ha nem – a magyar válogatott kapusa az LMBTQ „családokat” támogató posztjával politizál, mi több, a kiállásával csatlakozik ahhoz a nemzetközi és belföldi támadássorozathoz, amit a magyar kormány ellen indítottak az Alaptörvény tavaly decemberi módosítása („Az anya nő, az apa férfi.”) miatt.

Gulácsi Péter egy remek sportoló, akinek a magyar labdarúgó-válogatott is nagyon sokat köszönhet. Attól, hogy  társadalmi szempontból destruktív eszméket terjeszt, nem lesz rosszabb kapus, nem teszi semmissé az eddig elért eredményeit. (A cancel culture a baloldal kenyere, nem a miénk.)

Azzal azonban számolnia kell, hogy mivel egy ennyire megosztó és az aktuálpolitikai közbeszédben is hot topicnak számító témába tenyerelt bele, példaképként (amihez már nem elég csupán a pályán nyújtott teljesítmény) sok magyar szurkoló szemében esett a nimbusza. 

Ki kell jelentenünk továbbá,

hogy a magyar válogatott kapusa téved, és egy infernális folyamatot propagál akkor, amikor a természet rendjével ellentétes LMBTQ „családokat” támogatja.

Ráadásul ezzel a saját rajongóit, tisztelőit hozza nehéz helyzetbe, hiszen – bármennyire is szeretné ezt sugallni a mainstream média – az azonos nemű párok örökbefogadása még Nyugat-Európában és az Egyesült Államokban sem számít axiómának, nemhogy Magyarországon.

Konklúzióként levonható, hogy Gulácsi Facebook-posztja még közel sem elég ahhoz, hogy rákezdjünk a „buta minden focista” rigmusra. Már csak azért sem, mert a baloldal éppen most hagyta abba.

 

Horváth Tamás  

 

Tegnap még csak a kólám, ma már a gyerekjáték is, holnap meg az óvoda? – LMBTQ mindenhol

Így építenek politikát a liberálisok: Fekete-Győr és az LMBTQ-lobbi

A magyar cipőmárkának egy leszbikus pár jut eszébe a Valentin-napról

 

Kiemelt képünk forrása: MTI

Iratkozzon fel hírlevelünkre