Elképesztően szép dal Pat Barrettől

Az amerikai előadó 2019-ben már járt hazánkban. Akkor nagy érzékenységgel kijelentette, hogy Isten Magyarországon megkezdett valamit. Az énekes napokban megjelent dicsőítő dala mindannyiunkat segíthet abban, hogy Isten ajándékait a pandémiával szemben folytatott küzdelmeink közepette se veszítsük szem elől. Hiszen Isten irgalma az égig ér és hűsége a felhőket veri!

„Hatalmas élmény itt lenni, még soha életemben nem jártam Magyarországon. Amikor megérkeztem, olyan érzés lett úrrá rajtam, hogy itt valami mozog, folyik. És én nem az a »Látomásom van!«-srác vagyok, nem vagyok próféta, egyáltalán nem” – osztotta meg benyomásait Pat Barrett, amikor nálunk járt két évvel ezelőtt.

Pat Barrett: Magyarországon Isten már megkezdett valamit!

Az azóta idehaza is közismert dicsőítő énekké vált „Good Good Father” című éneke után a dalszerző egy újabb csodálatos számmal ajándékozott meg bennünket. A „Morning by Morning” a 108. zsoltár parafrázisának tekinthető; benne van minden, ami Isten dicsőítéséhez szükséges.

Isten jó – minden negatív, kellemetlen körülmény ellenére is. „Bízni fogok benned teljes szívemből, mert te jó vagy, mindig az vagy! Minden reggel nagy a te hűséged felém” – szól az ének refrénje. Minden nap erőt és fényes reménységet ad számunkra Isten jelenléte, akit ezért már reggel áld a lelkünk: „Ébredj, lelkem! Citera, hárfa – ébredjetek, fölkeltem a hajnalt. A népek között dicsőítlek, Uram, a pogányok közt énekelek neked” – ahogy ezt a zsoltár is kifejezi.

„Jézus sokszor használja a folyó hasonlatát. Bensőd legmélyéből az élő víz folyóként indul el más emberek felé. Aztán ott van az az elképesztő történet, mely a kezdetek kezdetén indult. A Jelenések könyvében van egy kép, ahol az élet vizének folyóját látjuk.  Annak mindkét partján az élet fája áll, amely évszaktól függetlenül, folyamatosan termést hoz. Ami szerintem egyben tartja ezt az egységet, az az Isten emberek felé nyitott szíve. Isten szívét a mi igenünk nyitja meg, amit az Atya akaratára felelünk” – nyilatkozta Pat Barrett a Vasárnap.hu Pengető rovatának adott korábbi interjújában.

Sokkal jobb a zenét ajándékba kapni, mint szerezni

Iratkozzon fel hírlevelünkre