A családnak transzcendens alapjai vannak – Földi-Kovács Andreával és Márkus Tamással itt az Abszolút harmadik adása!

A családnak transzcendens alapjai vannak – figyelmeztet a lényegre Márkus Tamás. A református lelkész Földi-Kovács Andrea műsorvezető kérdésére kifejtette: nem csak a keresztények gondolkodnak a család szerepéről klasszikus módon, az államnak pedig kötelessége az Isten szerinti rendet fenntartani. Felhívta a figyelmet arra is: a hitvalló keresztényeket ma stigmatizálják és kriminalizálják.

A családnak transzcendens alapjai vannak, fontos látnunk ugyanakkor, hogy nem csak a keresztények gondolkodnak klasszikus módon a család szerepéről, hanem sokkal szélesebb társadalmi rétegek vallják magukénak ezt a családképet – mondja az Abszolút 3., új adásában Márkus Tamás.

A református lelkész felhívja a figyelmet: a szivárványos zászló, amelyet most egy lobbi használ jelképeként, eredendően keresztény szimbólum, a nevében támadó ideológia viszont mindent maga alá gyűr. 

Hangsúlyozza:

az államnak kötelessége fenntartani az Isten szerinti rendet,

ez az elv pedig egy szekuláris társadalomban is megállja a helyét. Az lmbtq-ideológia nem más, mint bálványimádás, pszeudo-vallás mutat rá a református lelkipásztor. Mint mondja, korunk társadalmi jelensége, hogy a hitvalló keresztényeket stigmatizálják és kriminalizálják. 

A teljes adás itt megtekinthető:

 

Márkus Tamás írása a Vasárnapon:

A progresszív keresztyénnek úgy kell az egyházi botrány, mint egy falat kenyér

Iratkozzon fel hírlevelünkre