Fogyasztóvédelmi kifogást emeltek a gyerekeknek szóló LMBTQ-propaganda-mesekönyv ellen

A könyv értékesítésével a kiadó Labrisz Egyesület tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytat – állapította meg Budapest Főváros Kormányhivatala.

A tavalyi év egyik legnagyobb botrányát minden bizonnyal a liberális oldal kereszténység-, család-, és normalitásellenes húzása, a „Meseország mindenkié” című, gyermekeknek szóló LMBTQ-propagandakönyv kiadása jelentette. A fércműnek is nevezhető kötet megjelenését többek közt neves szakpszichológusok és neveléskutatók kifogásolták, illetve egyes városi önkormányzatok az intézményi használatát is megtiltották.

Kedden már nemcsak világnézeti, hanem fogyasztóvédelmi szempontból is elmarasztalták a könyvet: közérdekű bejelentés nyomán indult vizsgálatában Budapest Főváros Kormányhivatala megállapította, hogy

a könyv értékesítésével a kiadó Labrisz Egyesület tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytat.

„A könyv értékesítése mesekönyvként történik, amire a megnevezés és a borítón lévő grafikus ábrázolás is utal, de az nincs feltüntetve, hogy a mesék a hagyományos nemi szerepektől eltérő viselkedésmintákat jelenítenek meg” – áll a hivatal vonatkozó közleményében, mely így folytatódik: „a fogyasztók tudtukon kívül a mesék szokott tartalmán túlmutató tartalommal találkozhatnak, és a könyv megvásárlásáról félrevezető információk alapján dönthetnek – ezért – sérülnek a megfelelő tájékoztatáshoz való jogaik és érdekeik.”

A Meseország mindenkié „agresszió a gyerekekkel szemben”

A hatóság kötelezte az egyesületet, hogy nyújtson mindig teljes körű tájékoztatást a tevékenységi körét érintő áruk esetleges értékesítésével kapcsolatban. A kötelezést a Meseország mindenkié című könyv esetében is alkalmazni kell.

Chvála Márton

Forrás: BFKH Sajtó

Veszprémben is betilthatják az LMBTQ-mesekönyvet

Homo-promo kicsiknek – Udvaros Dorottyáéktól

Iratkozzon fel hírlevelünkre