Amerikai nagykövet: A Meseország mindenkié című könyv alkotói hősök 

Mintegy ezer embert, köztük több baloldali politikust látott vendégül családi Pride-piknikre David Pressman amerikai nagykövet a Zugligeti úti rezidenciáján, a Pride hónap lezárása alkalmából – írja a Magyar Nemzet. 

„Most, amikor Magyarországon a vezetők új törvényeket hoznak a gyermekek védelmére, amikor könyveket fóliáznak le, amikor könyvesboltokat könyvek bemutatásáért bírságolnak meg, amikor szivárványos padokat rongálnak meg, most van itt az ideje annak is, hogy az Egyesült Államok megünnepelje önöket és családjaikat azzal, hogy otthont ad a Budapest Pride után tudomásom szerint az egyik legnagyobb LMBT-találkozónak, és egyben a legnagyobb LMBT családi összejövetelnek Magyarország történetében” – fogalmazott a nagykövet. 

A rendezvényen a beszámolók szerint részt vett többek között Cseh Katalin, Arató Gergely, Tordai Bence, Szabó Tímea, de megjelent Steiner Kristóf, Lakatos Márk és Pottyondi Edina is, miközben a kertben gyerekek játszottak. 

Pressman azt mondta, hogy nem minden hős olyan, mint Kossuth Lajos vagy Petőfi Sándor, ugyanis a hősök ismeretlen, átlagos emberek is lehetnek, amilyenek a Meseország mindenkié című könyv alkotói. 

Szerinte Magyarországon üldözik az LMBT témájú könyveket, és eljött az ideje, hogy ennek elejét vegyék: „Budapesten a könyveken lévő fólia valódi szerepe nem az, hogy elrejtse, sokkal inkább, hogy kiemelje azokat. Hogy jelezze: ami abban áll, az aberrált. Hogy ami abban van, az nem helyes. Hogy ami benned van, az nem helyes. Hogy a te történetedet el kell különíteni” – mondta. 

A címlapképen David Pressman, az Egyesült Államok budapesti nagykövete országa zászlajával a kezében a 28. Budapest Pride résztvevői között a Városligetben 2023. július 15-én. Forrás: MTI/Kovács Tamás

Iratkozzon fel hírlevelünkre