Sorra válnak el a gyermekes leszbikusok Angliában

Az azonos nemű párokra szakosodott legnagyobb brit termékenységi klinika alapítója, Natalie Drew a Daily Mailnek elmondta, az általa kezelt párok harmada már nincs együtt, mivel – véleménye szerint – egy olyan életállapotba rohannak bele, amelyre valójában nincsenek felkészülve.

A brit kormányzat most szembesült a ténnyel, hogy az elmúlt pár évben a leszbikus párok között háromszor nagyobbra növekedett a válások aránya, mint a homoszexuális férfi párok körében. A melegházasságot még 2014-ben engedélyezte az angol kormány, Drew azonban aggasztónak tartja a tendenciát: az általa 2011 és 2015 között kezelt 586 pár egyharmada már nincs együtt.

Drew – a maga elvált leszbikus-házas szemszögéből nézve – a problémát abban látja, hogy az emberek úgy rohannak bele a „házaséletbe”, hogy annak kihívásaira nincsenek felkészülve.

Szerinte nem kellett volna megváltoztatni a törvényt: épp elég volt a bejegyzett élettársi kapcsolat a meleg pároknak, szükségtelen volt a házasságkötést is engedélyezni számukra.

A meleg párok válási aránya exponenciálisan növekedett az emúlt években: míg 2018-ban csak 428 elvált „házaspárt” regisztráltak, 2019-ben ugyanez a szám már 822-re emelkedett.

Drew szerint az is gondot jelent, hogy a házassággal az emberek sokkal inkább kezdték felvenni a hagyományos családmodell szerepeit, miszerint van a családban kenyérkereső, és van, akinek szükséges otthon maradnia a gyerekkel. 

„Van egy elvárás, miszerint képesnek kell lenned alkalmazkodni ezekhez a hagyományos szerepkörökhöz, hiszen ugyanazt az utat jártad végig, mint bármelyik pár tagjai.

Csakhogy mi nem a norma vagyunk, és szerintem pontosan ez okozza az egyensúlyvesztést – az egyik fél mindig úgy fogja érezni, hogy kimarad az anyaságból…”– közölte Natalie Drew.

 

Szétérzékenyített gyerekkorok

Perverz és provokatív – ezt támogatod, ha az LMBTQ-t támogatod

Folytatják a nyomulást: a mesekönyv után érkezik a leszbikus websorozat

 

Kiemelt képünk forrása: Le Petit Pain

Iratkozzon fel hírlevelünkre