Perverz és provokatív – ezt támogatod, ha az LMBTQ-t támogatod

A Háttér Társaság érzékenyítő kampánya meglepő gyorsasággal terjedt a virtuális térben, ócsárolva természetesen mindent, ami konzervatív, értékőrző. Elsősorban a kormánypártok által elfogadott alaptörvény-módosítás verte ki a biztosítékot körükben, melynek eredményeként az örökbefogadás során a valódi családokat részesítik előnyben. 

De tudják-e valójában, kiket is támogatnak azok, akik az LMBTQI-formációk mellé állnak? Amikor azért harcolnak, hogy ők is örökbe tudjanak fogadni gyereket, akkor a sok megható videó mellett vessenek egy pillantást a Queer Exhibition (ami a Q betű az lmbtq-sorban) kiállításra, melyet a Háttér Társaság a #acsaladazcsalad kampánya mellett támogat.

Mert e mögött a lobbi mögött egyáltalán nem csak az van, hogy fogadjuk el a másságot, hanem, hogy tegyünk normálissá és társadalmilag elfogadottá minden beteg, egyedi, undorító perverziót. Érdemes végignézni a kiállítás festményeit, installációit.

Egytől egyig provokatív, perverz, megalázó, földbedöngölő, értékeket sárba tipró elgondolásról van szó.

Láthatunk mindenféle nemiszervet, maszturbációt, szopóálarcot és abortusztámogató dolgot. A dolog szó ugyanis a legjobb kifejezés a kiállított tárgyakra, mert egy percig sem lehet se művészetnek, se alkotásnak nevezni őket.

Természetesen a résztvevők sem az elegáns, intelligens elitből kerültek ki. Sajnos az alkotókról, a támogatókról és az érdeklődőkről is ordít, hogy borzasztó életük van. Minden tiszteletem azoké, akik szeretet nélküli közegben nőnek fel, esetleg valamiféle abúzus áldozataként próbálnak túlélni, megmaradni ebben a világban.

Más okot nem tudok feltételezni az alkotások mögött, mint egy óriási segélykiáltást egy szeretetet nélkülöző emberi élet miatt. És ez nem a többségi társadalom hibája, hanem egy rossz gyerekkor hibás feldolgozása. A sajnálaton túl azonban nem szabad hagynunk, hogy egy ilyen ember gyerek közelébe kerüljön. Örökbefogadásról aztán ne is beszéljünk. Hogy nevelhetne fel valaki egészségesen egy gyereket, ha ő maga is pszichológiai kezelésre szorul?

 

FELNŐTT TARTALOM! A Háttér Társaság által lelkesen támogatott kiállításról készült nyilvános felvételek megtekintését csak 18 éven felüli, erős idegzetű olvasóinknak ajánljuk! A képek forrása a kiállítás hivatalos Facebook-oldala.

A képre kattintva galéria nyílik!

Faragó Renáta

A szerző további írásait ide kattintva olvashatja. 

Iratkozzon fel hírlevelünkre