A Jobbiknak semmi nem jut eszébe a Donról

A szimbolikus politikára, a magyar történelem és kultúra ápolására egykor nagy figyelmet fordító Jobbik kedden kínos elírással posztolt a doni katasztrófáról, amelyben több mint százezer magyar katona esett vagy tűnt el, illetve sérült meg 78 évvel ezelőtt.


A néhány éve még hangosan „szemkilövetőző”, Gyurcsány Ferenccel most ennek ellenére szövetséget vállaló párt adminisztrátorának láthatóan nem sikerült megoldania a 2021 – 1943 = ? feladványt, pedig elég lett volna csak a bejegyzéshez csatolt képről lelesnie a végeredményt, azon ugyanis helyesen szerepel a megoldás. Legalább azon…

De az is elég lett volna, ha a tavalyi posztjukból kimásolt szövegben szereplő számhoz hozzáad egyet. Az idén kitett emlékező pár mondatuk ugyanis az első betűtől az utolsóig azonos a tavalyival, sőt az azelőttivel, és a még azelőttivel is – és így tovább egészen 2015-ig, amikor a Jobbik elkezdett lassan balra húzni.

Vagyis hatodik éve – az állítólag nemzeti pártnak – nincs önálló gondolata a doni katasztrófáról, csak ugyanazt a panelt sütik el újra, meg újra, 2018-ben és 2020-ban ráadásul a poszthoz tartozó kép is azonos volt.

 

 

Mindez ugyanakkor jól szimbolizálja, hogy a Jobbik hazafisága, nemzeti elkötelezettsége is pusztán egy panel, bármiféle valós tartalom nélkül.

 

A Jobbiknál már se számolni, se méltó módon megemlékezni nem tudnak

Iratkozzon fel hírlevelünkre