19 éves magyar tehetségbe törölte bele a lábát a Telex

Onódi Ákos hiába mutatott be rekordszámú védést a Liverpool ellen, a „függetlenobjektívektől" csak egy rosszmájú cikkre futotta.

Meglepő módon a komplett jobboldali sajtó figyelmét elkerülte, hogy a Telex milyen bicskanyitogató stílusban számolt be a pénteki Aston Villa – Liverpool FA-Kupa-mérkőzésről (képernyőfotó lejjebb!). Önmagában egy 4-1-es Liverpool-győzelem nem bírna különösebb hírértékkel a magyarországi médiában (kivéve persze a sporttal foglalkozó oldalakat), az ellenfél kapuját azonban egy 19 éves magyar tehetség, Onódi Ákos védte, méghozzá nem is akárhogyan!

Onódinak ez volt az első meccse az Aston Villa felnőttcsapatában, ennek ellenére kiválóan helyt állt: összesen 8 védést mutatott be a világsztárokkal felálló Liverpool ellen (a vörösök színeiben pályára lépett többek között Mané, Szalah, Henderson, Wijnaldum, Fabinho, Milner, Minamino, Thiago, Firmino, Origi, Oxlade-Chamberlain és Shaqiri is). A magyar labdarúgó teljesítményével egy rekordot is beállított:

Premier League-csapat kapusa 2018 óta nem mutatott be ennyi védést az FA-kupában.

Ráadásul az Aston Villában péntek este nem csak Onódi volt újonc, a birminghamiak – az első csapat tagjain végigsöpört koronavírus-fertőzés miatt – gyakorlatilag az ifikkel álltak ki a bajnoki címvédő Liverpool ellen. Szégyent viszont így sem vallottak: a 60. percben még 1-1-et mutatott az eredményjelző.

Ezek voltak a tények, nézzük, mit sikerült ebből kihoznia a „függetlenobjektív” Telexnek:

  • a mérkőzésről szóló cikk címének azt adta a testnevelésből bizonyára nem felmentett újságíró, hogy „Négy góllal avatta fel a Liverpool az Aston Villa 19 éves kapusát”;
  • mindez a Facebookon pedig úgy lett keretezve, hogy „Onódi Ákos először játszott az Aston Villa felnőtt csapatában, már a 4. percben gólt kapott.”

Forrás: Facebook

(Az már tényleg csak zárójeles megjegyzés, hogy a kedves telexes kollégának a sportolás mellett a magyar nyelvtannal szemben is ellenérzései lehetnek, a felnőttcsapat ugyanis egybeírandó.)

Nem mindenki volt azonban annyira rosszmájú, mint a Telex: az Aston Villa Twitter-oldala és a szigetországi szaksajtó mellett a liverpooliak sztárja, Mohamed Szaláh is külön kiemelte a magyar kapus teljesítményét.

 

Horváth Tamás

 

Kiemelt képünk forrása: m4sport.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre