Megfélemlíti és kényelmetlenül érinti az abortuszpárti aktivistát mások imája

Abortuszpárti aktivisták tüntettek Skóciában annak érdekében, hogy a kormány tiltson be minden imaalkalmat és nyilvános vitát az abortuszklinikák vonzáskörzetében – jelentette a Catholic News Agency.

Az abortuszpártiak olyan zónák kialakításáért harcolnak, amelyek az egész ország területén „megóvnák” az abortuszklinikákat az életpártiak megmozdulásaitól.

Ella Cheney, a kezdeményezés egyik vezéralakja szerint ezekkel a megmozdulásokkal a nyakukon a klinikák egyszerűen képtelenek megtartani azt a fajta bizalmasságot, amely szükséges az ilyen „alapvető egészségügyi szolgáltatásnál.” 

„Járultam már szexuális egészségügyi szolgáltatásokhoz és láttam olyan csoportokat, amelyek az épület előtt imádkoztak. Ez megfélemlített, kényelmetlen érzésekkel töltött el.

Az embereknek megvan a joguk a saját nézeteikhez, de nem kéne azokkal a nőkkel beszélniük, akik épp a szolgáltatás miatt vannak ott”– vélekedett Cheney.

Back Off Scotland szervezet alapítója petíciót nyújtott be Edinburgh-ban, hogy nyilvánítsák a klinikák 150 méteres körzetét puffer-zónává, ahová az életpártiak nem tehetik be a lábukat (legalábbis azzal a szándékkal, hogy ott aztán tüntessenek, illetve beszédeket tartsanak).

A döntést pártolók szerint a jelenlegi skót törvények nem kielégítőek, mert az életpártiak bár soha nem tüntetnek agresszíven, az egyes nők számára óriási szorongást okoznak.

Wales és Anglia a hasonló kezdeményezések nagy részét kormányzati szinten már két évvel ezelőtt elvetette, mondván, az életpárti tüntetések békések és passzívak. Nyugat-Londonban azonban az egyik ügyet 2018 áprilisában az abortuszpártiak sikerre vitték – a Marie Stopes nevű abortuszklinika 100 méteres körzetében azóta tilos az életpárti gyülekezés és beszéd bármilyen formája, beleértve az imát is.

Philip Egan, Porthsmouth püspöke ezzel kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy

„egy abortuszklinika környezetéből kiemelni az eltérő vélemény hangját egyet jelent a szabad választás korlátozásával. Kutatások világítanak rá, hány nő volt hálás az utolsó percekben érkező támogatásért…”

 

Szerkesztői lábjegyzet:

Szerkesztőségünk nem tud egyetérteni azzal az manapság igen befolyásos irányvonallal, amelynek képviselői az abortuszt, vagyis a (magzat)gyilkosságot nem kívánják a valóságos helyén kezelni, ennek megfelelően tüntetnek azon szorongás ellen, melyet egy gyilkosság az emberből természetszerűleg kivált – és ezért inkább „szorongásmentesen” vetnének véget emberi életeknek.

 

Tanulj meg érvelni az életvédelem mellett!

Újabb korszakos pofont kapott a Planned Parenthood

 

Kiemelt képünk forrása: Saginawi egyházmegye

Iratkozzon fel hírlevelünkre