Böjte Csaba is feltűnik a karácsonyváró dal klipjében

Tihanyi Dániel karácsonyváró éneke valóban mindenki szívét megindítja. Jézus Krisztus születésnapjához közeledve fontos magunkban letisztázni, hogy a szegények, a rászorulók, vagy akár a családtagaink iránt megmutatkozó szeretet mozgatórugója éppen az Ünnepelt, aki miatt az ének is születik az emberi szívben.

Tihanyi Dániel lapunknak úgy nyilatkozott: „Nagyon fontos üzenete van a Zengjen az ének című dalnak. A létrejötte is különleges, hiszen közel 250 ember vett benne részt önzetlen odaadásból. Kimondhatjuk: a Jóisten kegyelméből született ez karácsonyváró, ünnepi dal!”

A videoklipben feltűnik a koronavírus-fertőzésből nemrég felgyógyult Böjte Csaba testvér is – az általa felkarolt, gondozott gyerekekkel. Nem véletlen: Tihanyi Dániel maga is segítőként szolgált a Dévai Szent Ferenc alapítvány árva gyermekei között. Az ott eltöltött időszakról a szerző korábban elmesélte: „Életem egyik legjobb döntése volt, hogy 2017 októberében elmentem önkénteskedni Dévára, körülbelül egy fél évre. A gyerekeknek kölyökszínházat szerveztem musical formában. Verset és dalt írtam nekik. Közösen táncoltunk, vagy csak egyszerűen vigyáztam rájuk. Csaba testvért kísérve turnéztunk a gyerekekkel külföldön is. De minden közöttük végzett tevékenységnél fontosabb számomra, hogy nagyon-nagyon szeretem őket. Közöttük olyan, mintha a Jóisten tenyerén élnék: minden gondom elszáll olyankor.”

Böjte Csaba a Vasárnapnak: „Építsétek fel szívetekben a remény templomát!”

Tihanyi Dániel nem először irányítja figyelmünket nemcsak a másik ember iránti szeretet fontosságára, hanem magára Istenre, aki minden szeretetből fakadó tevékenységünk forrása és elindítója. A magyarságtudat és a hit együttes megjelenése a dalaiban azt fejezi ki, hogy Isten személyes szeretettel akar közeledni minden magyar emberhez – és az egész nemzet szívéhez. Akár a mostani adventben is.

 

 

Kapcsolódó, olvasásra ajánlott írásaink:

Meg akarom érinteni minden magyar szívét – Tihanyi Dániel a Vasárnapnak

Szükségünk van rád – egy minden magyarnak címzett csodálatos ének

Emberek, tényleg ez lenne a karácsony?!

Kiemelt képünkön a videoklip egy részlete látható

Iratkozzon fel hírlevelünkre