Pataki Tamás: Leszbikusok és migránsok – íme az új francia kultúra

„A kultúrharc valódi, a balliberális, istentelen kultúra zsoldosai vívják a normalitás ellen” – írja a Magyar Nemzetben megjelent jegyzetében Pataki Tamás. „A napnál is világosabbá vált, hogy polgárjogot adnak bárminek, ami bomlasztja a francia társadalmat, ami behódoltatja a lelkeket” – teszi hozzá. 

Pataki példával is él: röviden bemutatja azt az öt filmet, amelyet Párizs a 2021-es Oscar-gálára nevez a legjobb külföldi film kategóriában. A nevezett – mondjuk így – alkotások az alábbi tengelyen mozognak: leszbikus pár kalandjai, homoszexuális fiúk története, afrikai fiatalok franciaországi küzdelmei. 

„Akinek a franciaság okán csak a migránsok, a homoszexuálisok, a gettólakó feketék és a leszbikusok jutnak eszébe, sőt, művészeti szempontból – is – csak ezeket a témákat tartják ábrázolásra érdemesnek, akkor nem az a kérdés, hogy elérkezik a Gerilla polgárháborús világa, hanem az, hogy pontosan mikor” – így Pataki Tamás, aki hamar Renaud Camus elméletire hívja fel figyelmünket.

A Nagy Felcserélés megfogalmazója szerint a globális folyamatok tudatos része a kultúra kicserélése is. A francia, német, angol és így tovább kultúra kicserélése valami mással, valami meghatározhatatlan, ideológiailag kirostált álkultúrával. 

„Mindig a lelket cserélik ki először, utána jön a többi” – int óvatosságra Pataki Tamás.

 

Az eredeti, teljes írást ide kattintva olvashatja. 

 

Kapcsolódó, olvasásra ajánlott írásunk: 

Az igazi támadás nyugatról éri a kereszténységet

Kiemelt képünk illusztráció.

Iratkozzon fel hírlevelünkre