Breitbart: Magyarország hatékonyan küzd az üldözött keresztényekért

Az elmúlt évben 260 millióra emelkedett a hitük miatt üldözött keresztények száma – közölte az Üldözött Keresztények Megsegítéséért Felelős Államtitkárság a témában tartott e heti online konferencián, írja a Breitbart nemzetközi hírlap.

Az International Christian Concern szervezésében létrejött konferencián Azbej Tristan államtitkár is felszólalt. Míg a világ küzd a koronavírus járvánnyal, sokak számára ez „csak a kisebbik rossz” – fogalmazott.

A legfrissebb statisztikák szerint egyetlen év leforgása alatt 245 millióról 260 millióra emelkedett azon emberek száma, akiket keresztény hitük miatt valamilyen módon üldöznek. Háromezer hittársunkat gyilkolták meg ez idő alatt, és körülbelül 3700 keresztényt tartóztattak le hitük miatt.

Azbej Tristan rávilágított a magyarok eredményes kezdeményezésére is, amellyel az üldözött keresztények helybéli boldogulását segítik elő, ahelyett, hogy arra bátorítanák a szükséget szenvedőket, hogy máshol találjanak boldogulást.

Az államtitkár megállapításait idézte Szijjártó Péter külügyminiszter, aki hétfői Facebook-videójában amellett érvelt: egy összehangolt akció szükséges ahhoz, hogy a keresztényüldözést megállítsuk úgy Európában, mint az egész világon.

„Sajnálatosan a kereszténység még mindig a leginkább üldözött vallás a földön, és ezt nem szabad elfelejtenünk még akkor sem, ha a körülményeink nagy kihívást rejtenek”– közölte Szijjártó, hozzátéve, naponta átlagosan nyolc keresztényt gyilkolnak meg a vallása miatt.

Figyelembe véve azt, hogy csak idén 9500 támadást eszközöltek keresztény templomok és egyéb jelképek ellen, Szijjártó arra figyelmeztette európai hallgatóságát: „legyenek éberek, mert ez nem csupán egy távoli jelenség”.

Szijjártó elmondta: „Közös felelősségünk, hogy visszaszorítsuk ezeket a szélsőséges keresztényellenes mozgalmakat.”

 

Kiemelt képünkön: Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a keresztényüldözésről szóló második nemzetközi konferencia megnyitóján a budapesti Corinthia Hotelben 2019. november 26-án. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre