Történelmi egyházakhoz juttatott el maszkokat az RMDSZ

Múlt héten Magyarország Kormányának közreműködésével közel 1,2 millió védőmaszk érkezett Erdélybe. Az adományból több tízezer maszkot kapott az RMDSZ Maros megyei szervezete is, melynek vezetői nagy mennyiségű védőeszközt juttattak el a történelmi egyházakhoz – közölte a Maros megyei RMDSZ Sajtóirodája.

Maros megye tanácselnöke, Péter Ferenc és  Soós Zoltán, Marosvásárhely polgármestere csütörtök délután találkozott a Maros megyei református egyházmegyék, illetve az evangélikus egyház képviselőivel, valamint a katolikus és az unitárius esperessel.

A református egyház 30.000, a katolikus 7000, az unitárius 3000, az evangélikus egyház pedig 2000 darab védőmaszkot kapott az adományból. Az RMDSZ tisztségviselői tájékoztatták az egyházi vezetőket a Szövetség járványkezelési és gazdaságélénkítő programjáról is.

A képre kattintva galéria nyílik!

Péter Ferenc a találkozón kiemelte: „Alapvető fontosságú a lakosság egészségének védelme, ezért az RMDSZ azt javasolta, hogy országos szinten növelni kell a tesztelések számát, és az ingyenes tesztelést ki kell terjeszteni a családorvosokra, bölcsődei és kórházi dolgozókra, és legalább hetente egyszer tesztelni kell az alkalmazottakat. Nagyon fontos az egészségügyi ellátás biztosítása a nem koronavírusos betegek számára is. A kórházak újjászervezésével lehetővé kell tenni, hogy a különböző betegségben szenvedők megfelelő kezelést és ellátást kapjanak, és el lehessen végezni a számukra fontos műtéti beavatkozásokat is.

Az RMDSZ politikusai hangsúlyozták: a járvány leküzdéséhez összefogásra van szükség, az állami hatóságok mellett a civil szférának, az egyházaknak, illetve minden egyes lakosnak felelősséget kell vállalnia abban, hogy megfékezzék a fertőzés terjedését.

Emlékezhetünk, ünnepelhetünk, mert 20 év után újra szabad lett Marosvásárhely

Ünnepnappá vált Romániában a trianoni békeszerződés évfordulója

Iratkozzon fel hírlevelünkre