Immunerősítő, táncoló apácák Afrikából

Mindent az olasz szerzetesek őrült tánca indított el. Egy hete a Szent Pálról elnevezett afrikai nővérek vetették bele magukat a Jerusalemma című szám ritmusának táncos hullámaiba. A zenei stílus ilyenkor már aligha számít. Az Istennek szentelt életűek vitalitása és reménységgel teli hite erőt adhat a legkiszolgáltatottabb élethelyzetekben is. Indulhat a tánc! Lehet csatlakozni...

Idén júliusban indult világhódító útjára a legnanói ferencesek világhálón megosztott táncoló flashmobja. A „Mission Legnano” három évvel ezelőtt jelentkezett először az utcán előadott villámcsődületeivel, és azóta a táncoslábú mozgalom sokak számára vonzóvá vált. A kihíváshoz a legkülönbözőbb intézmények és közösségek csatlakoztak már, a legváltozatosabb helyszíneken: iskolákban, repülőtereken, kórházak parkolóiban. 

A muzsika, amelyre mostanra már minden földrészen ropják, a dél-afrikai Master KG száma, amelyet Zulu fordított le, és amelynek ma is érvényes keresztény üzenete van: „Jeruzsálem az én otthonom”, illetve „az én országom nem itt található”.

A kórus által számtalanszor megismételt üzenet a keresztények hitét vallja meg, akik vágyakoznak a földi élet utáni örök boldogság felé, ezért bármilyen nehézség is éri őket a világban, reménységgel és örömmel tekintenek a jövőbe, amely Isten ajándékaként és megmentése által valósul majd meg.

Erre a táncra pedig az afrikai nővérekhez hasonlóan mindenki felkérést kapott. Csatlakozzunk mi is!

 

Kapcsolódó, olvasásra ajánlott írásaink:

A nigériai gospel énekesnő dalát fújja az egész keresztény világ

A brazil énekes dicsőítő dala erőt ad a járvány küzdelmeiben!

 

Kiemelt képünk forrása: Facebook

Iratkozzon fel hírlevelünkre