A brazil énekes dicsőítő dala erőt ad a járvány küzdelmeiben!

Elképesztő, milyen terhelés nehezedik a világon minden, az egészségügyben szolgálatot végző orvosra és ápolóra a koronavírus-járvány okozta különlegesen intenzív helyzetben. Delino Marçal brazil Grammy-díjas, keresztény énekes dala – a „Deus é Deus” – különlegesen aktuálissá lett mondanivalója miatt.

A „Deus é Deus” – azaz Isten, minden helyzetben Isten – a koronavírus-járvány emblematikus dalává lett. A benne megszólaltatott gondolatok és hit a dicsőítés lényegére világítanak rá. Nincs az a szenvedés és baj, amelyben elveszthetnénk a hitünket abban, hogy Isten valóban Isten.

Egészségügyi dolgozók, orvosok énekelik ezt a dalt közösen a mostani, megfeszített munkájuk közötti szünetben. Még a legnagyobb betegség, halál, fájdalom, vagy a szerencsésen alakuló élethelyzetünk sem tántoríthat el bennünket attól, hogy Istenre ne Istenként tekintsünk.

– Mindig azt mondom, hogy a dal olyan, mint a szél. Csak azt tudjuk, honnan származik, de nem tudjuk, hová megy. Ez egy dal, amely sokat mond számomra. Tudtam, hogy más embereknek is tudok majd vele üzenni. Isten lehetőséget ad nekünk, zeneszerzőknek, hogy a dalainkon keresztül választ adjon valakinek. Megértettem, hogy Isten ezt a választ adta az embereknek, nem csak a keresztény szférában, hanem az egyház keretein kívül is – magyarázta Delino az egész világon elterjedt dicsőítő énekéről.

Aki teheti, énekelje, dúdolja ezt a dalt hittel imádságként mindazokért, akik most szenvednek a kórházakban, legyenek azok orvosok, ápolók vagy betegek, hogy elegendő erőt kapjanak munkájuk elvégzéséhez és élethelyzetük elfogadásához, valamint hitet abban, hogy Isten soha nem hagy el bennünket!

„Nem azért hiszek, amit te meg tudsz tenni.
Megtanultam, hogy azért imádjalak, aki te vagy.
Akitől származik az igen és az Ámen.
Senki más ilyet nem nyújthat.
Ezért az Úré a dicséret!

Ha Isten megteszi, amire vágyunk, ő Isten!
Ha nem teszi meg, ő akkor is Isten!
Ha kinyit egy ajtót, ő Isten!
Ám ha bezárja azt, ő akkor is Isten!

Ha betegség jön, ő Isten!
Ha meggyógyulok, ő Isten!
Ha minden rendben van, ő Isten!
Ám ha nem, ő akkor is Isten!

Nem azért imádom, amit tesz!
Hanem azért, aki ő!
Akármi is történjen, ő mindig Isten marad!”

Kiemelt képünk forrása a Folhagospel.com.

Forrás: Folhagospel.com

További olvasásra ajánlott írásunk:

Meg kell tanulnunk dicsőíteni Istent a szenvedésben is

Iratkozzon fel hírlevelünkre