Fóris Rita a Szikra Klubban közénk csalogatja a mennyet

Énekes, dalszerző és tanár, aki úgy szerzi az énekeit, hogy ihletett pillanataiban gyorsan feldúdolja őket a telefon hangrögzítőjébe. A legváratlanabb helyzetekben jönnek elő benne az ötletek, a szavak. A Szikra-díjjal elismert keresztény könnyűzenei előadó minderről a Szikra Klubban beszélgetett Rédl Ádámmal a Szikra koncerthez kapcsolódóan. Az egész koncertanyag megtekinthető mindazok számára, akik regisztrálnak, és ezzel elnyerik a klubtagságot, illetve azzal együtt a lehetőséget, hogy visszamenőlegesen is részesei lehessenek számtalan profi minőségű keresztény könnyűzenei produkciónak. A FOURisFive csatornáján most ízelítőül a művésznő 42. zsoltár című dalát hallgathatjuk meg, amely után bizonyára a többi szerzeményre is kíváncsiak leszünk majd.

Fóris Rita igazi hídember a keresztény könnyűzenében. Amellett, hogy tanít a Dics Suli csapatában, szívesen vesz részt más előadók produkcióiban is. Énekhangja összetévesztethetetlen. A bársonyos, füstös melegségtől egészen a csillagokat leéneklő dinamikázásig mindent hallhatunk tőle; előadása ugyanakkor soha nem öncélú magamutogatás, hanem az Isten iránti hódolat jele, telve alázattal.

Talán éppen ennek az előadói és dicsőítő attitűdnek a gyümölcse, hogy a napokban megosztott, „42. zsoltár” című énekét hallgatva egészen közel érezzük magunkhoz a menny békességét és jóságát. A közös családi alkotásról és előadásokról ismert Fórisékon kívül ezúttal az Ez az a nap! dicsőítő eseményeiről is ismerős Andelic Jonathant és Hannát is ott találjuk a vokál tagjai között.

Hallgassuk együtt a zsoltár dicsőítő üzenetét tolmácsoló számot, a Szikra Klub koncertek újabb ajándékát! „Ha rajtunk, és nem Isten kegyelmén múlna, akkor nem itt lennénk. Ha minden kudarcba fullad, Isten akkor is ott van, és megadja a menekülést” – vallotta meg Fóris Rita korábban a nekünk adott interjújában.

Ezzel a gondolattal teljesen összhangban lévő üzenetet hordoz a „42. zsoltár”, amelynek dalszövegírója és zeneszerzője is az énekesnő: „Te, aki az életemet eltervezted, te vagy az, aki a lelkemet megváltottad. Nevemen szólítottál és elhívtál, nem kell félnem, tiéd vagyok már!” 

 

Kapcsolódó, olvasásra ajánlott írásaink:

FOURisFive: A család sikerének a titka, hogy Isten benne van

A Szikra Klubban több tucat koncert vár ránk

 

Kiemelt képünk forrása: Fóris Rita Facebook-oldala

Iratkozzon fel hírlevelünkre