Nem magzati sejtekkel hozták létre a Pfizer új koronavírus-vakcináját

A Pfizer új, koronavírus-fertőzés elleni vakcináját nem abortált magzatok sejtjeivel hozták létre – adta hírül az Aleteia.org. A cikk szerint az oltóanyag valójában olyan technológiát alkalmaz, melynek során nincs szükség sejtekre.

Jó hír, hogy a Pfizer által kifejlesztett vakcina több mint 90%-os hatékonysággal véd a koronavírus ellen, azonban egyes források azt állították: a cég abortált magzatok sejtjeit használta fel erre a célra. „A fejlesztés alatt álló többi vakcinával ellentétben a Pfizer vakcináját nem magzati sejtek felhasználásával hozták létre, így nem okozhat etikai problémákat az életpárti képviselők számára” – írja az Aleteia.org.

Először Wesley Smith számolt be arról a Life News-ban, hogy a Pfizer Inc. és a BioNTech SE által kifejlesztett új vakcinát magzati sejtek használata nélkül hozták létre. Az életpárti Charlotte Lozier Intézet a fejlesztés alatt álló oltóanyagok összehasonlításával a Pfizer termékét „etikailag ellentmondásosnak” tartotta.

Az cég azonban most tisztázta magát. Kiderült, hogy az oltóanyagot kémcsövekben fejlesztik ki egy bizonyos enzim felhasználásával. Az Amerikai Tudományos és Egészségügyi Tanács szerint mRNS-molekulákat hoznak létre, ez a szervezetbe jutva arra ösztönzi a saját sejtjeinket, hogy állítsák elő az immunválaszt stimuláló fehérjét.

Mint arról korábban beszámoltunk, több katolikus vezető és életvédelmi szakember is felhívta a figyelmet arra a riasztó tényre, hogy a koronavírus elleni küzdelemben a legvédtelenebbek érdekei sérülhetnek. Több olyan vakcina is készülhet, amelynek kifejlesztéséhez abortált magzatok sejtjeit használják fel a tudósok.

Egyre több életvédelmi szakember és katolikus vallási vezető emeli fel a szavát az olyan cégekkel szemben, amelyek a koronavírus-vakcina kifejlesztése során szükséges kutatásaikhoz abortált gyermekek sejtjeit használhatják fel.

A Charlotte Lozier Intézet szerint nincs szükség erre az etikátlan eljárásra. Az intézmény 60 olyan lehetséges víruskezelési módszert sorol fel, amelyek mindegyike etikus forrásból származó anyagokat használ – de a koronavírus-oltás fejlesztésével foglalkozó központok listáján is szerepel legalább tíz olyan csoport, amely nem használ abortált magzati sejteket a kutatásaihoz. Arról nem is beszélve, hogy a magzati sejtek kinyerésének léteznek morálisan nem kifogásolható formái: a pluripotens őssejteket, a köldökzsinórból és a placentából, valamint a magzatvízből kinyerhető sejteket is fel lehetne használni ily módon.

 

(Kiemelt képünk forrása: Pixabay.com)

Iratkozzon fel hírlevelünkre