Mondja meg a gyerekeimnek, hogy szeretem őket – ezek voltak a nizzai merénylet egyik áldozatának utolsó szavai

Ahogy arról hírt adtunk, csütörtök reggel három embert ölt meg egy késes támadó a nizzai Notre-Dame-bazilikában. A férfi – a 21 éves tunéziai Brahim Aoussaoui – egy késsel felfegyverezve hatolt be a dél-franciaországi város központjában álló bazilikába, ahol hárman tartózkodtak. Elvágta a sekrestyés torkát, lefejezett egy idős nőt, és súlyosan megsebesített egy másik asszonyt, aki a bazilikához közeli bárba menekült be, és ott halt bele sebesülésébe.

Ez a nő a háromgyermekes, 44 éves, brazil származású Simone Barreto Silva volt. 1995 óta élt Franciaországban, szakácsként és gondozóként dolgozott. A bárban jelenlévő tanúk arról számoltak be, hogy a nő utolsó szavai a következők voltak: „Mondja meg a gyermekeimnek, hogy szeretem őket”.

Rendőrök a nizzai Notre-Dame-bazilikánál elkövetett késes támadás helyszínén 2020. október 29-én. MTI/EPA/Reuters/Eric Gaillard

Simone Barreto Silva halálának hírét este közölték a családjával. Ekkorra kiderült, hogy a vallásos asszony a brazíliai Bahiából érkezett évtizedekkel ezelőtt Franciaországba. Bahia kormányzója ekként nyilatkozott: „Szomorú vagyok és felháborodott. Adjon Isten vigasztalást Simone családjának, barátainak, és a barbár támadás többi áldozata családjának. Szolidaritok Franciaországgal és a világ azon embereivel, akik védik a szeretetet és a békét”.

A hidegvérrel elkövetett merénylet néhány nappal a mindenszentek ünnepe előtt történt, és nagy rémületet okozott a franciaországi keresztények körében. „A harag Franciaországban egyre növekszik, napok óta tapintható a feszültség Nizzában” – mondta egy tanú a SkyTG24-nek.

Kapcsolódó cikkeink:

Terrortámadás: három embert megöltek egy nizzai templomban

Nizzai merénylet: egy Olaszországból érkezett tunéziai migráns volt a merénylő

Erdő Péter és Veres András részvéttáviratot küldtek a francia főpapoknak


Cikkünkben, annak tartalma miatt nem tartottuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Iratkozzon fel hírlevelünkre