Erdő Péter és Veres András részvéttáviratot küldtek a francia főpapoknak

Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek és Veres András, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke is részvéttáviratot küldött a nizzai terrortámadás után a francia katolikus egyház vezetőinek.

Erdő Péter a nizzai püspöknek, André Marceau-nak írt, az MTI-hez is eljuttatott táviratában testvéri együttérzését fejezte ki Nizza katolikus közösségének és a francia katolikus egyháznak.

Úgy fogalmazott: „Imádkozunk azért, hogy a különböző vallások egy szívvel dolgozzanak az emberi méltóságért, a kiengesztelődésért és a vallásszabadságért.”

„A vértanúk vére magvetés, kérjük Istent, hogy fakadjon a szenvedésből hit, szeretet és az egyház megújulása” – tette hozzá.

Veres András a reimsi érseknek, a Francia Katolikus Püspöki Konferencia elnökének, Éric de Moulins-Beaufort-nak részvétet nyilvánítva azt írta: „a gyász eme perce különösen is emlékeztet mindnyájunkat arra, hogy testvérek vagyunk, és az egyetlen út, ami előttünk áll, az a testvéri párbeszéd és az erőszak minden fajtájának elutasítása”.

Csütörtökön egy tunéziai férfi három emberrel végzett és többet megsebesített a nizzai Notre-Dame-bazilikában elkövetett késes merényletben. 

 

MTI

Kapcsolódó, olvasásra ajánlott írásunk:

Lefejezés a nizzai templomban – ’sakkor mivan?!

Kiemelt képünk forrása: Youtube

Iratkozzon fel hírlevelünkre