Keresztviselése miatt támadják Müller Cecíliát

„Lehet, hogy tök mellékesnek tűnik, mindenesetre ha én lennék a miniszterelnök, megkérném a Nemzet Cilikéjét, hogy közszereplései alkalmával legyen kedves levenni a keresztet a nyakából. Szekularizáció mint olyan” – írta közösségi oldalán Szegő Péter újságíró, élesen támadva Müller Cecília országos tisztifőorvost. 

Több lap emlékeztet rá, hogy Müller Cecília minden sajtótájékoztatóján hordja a keresztet, amely most szemet szúrt az újságírónak és amelynek eltávolítását a szekularizmus szélsőséges értelmezése mentén mintegy követeli.

Napjainkban nem ritka, sőt, állandó kísérője életünknek, hogy baloldali és liberális csoportok, közszereplők nyíltan támadnak meg (egyre gyakrabban fizikai értelemben is) keresztény szimbólumokat. 

Emlékezetes az, hogy tavasszal az egykori SZDSZ-elnök Kuncze Gábor tett közzé Facebook-oldalán Müller Cecíliát Jézusként ábrázoló, gúnyos karikatúrát. A politikus a felháborodás hatására később eltávolította bejegyzését.

Néhány nappal korábban Pápai Gábor karikaturista közölt a Népszavában olyan rajzot, amely Jézus Krisztust és Müller Cecíliát egyaránt célkeresztbe helyezte. Akkor a Vasárnap.hu indított petíciót, amelyben a rajz visszavonását és bocsánatkérést követeltünk, egyben felhívtuk baloldali szerkesztők figyelmét arra, hogy lapjaikban egyre gyakrabban jelenik meg a kereszténység arcátlan támadása, amely nem fogadható el. 

A Vasárnap.hu ezúttal is kiáll a támadás célpontjává vált Müller Cecília mellett.

 

Kapcsolódó, olvasásra ajánlott írásunk:  

Legyen vége a vallásgyalázásnak a baloldali sajtóban!

Együtt fogjuk megállítani a baloldali sajtó kereszténygyalázását!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!