Takács Péter: Hadházy Ákos félrevezeti a magyar embereket!

Hadházy Ákos félrevezeti a magyar embereket! – írja Takács Péter egészségügyi államtitkár Facebook-oldalán arra reagálva, hogy az országgyűlési képviselő állítása szerint Müller Cecília leselejtezett volna 18 szűrőbuszt. 

Hadházy Ákos azt írja Facebook oldalán, hogy 

Müller Cecília egyszerűen végleg kidobott 18, új szűrőbuszt, amelyeket négy éve méregdrágán, összesen 2,8 milliárd forint EU-s támogatásból vásároltak. Azaz nem csak a mammográfiás, hanem az egyéb szűréseket is leállították.

Ezzel ellentétben Takács Péter szintén közösségi oldalán reagálva tisztázta, a szóban forgó szűrőbuszok nem Európai Uniós támogatásból, hanem hazai forrásból kerültek megvásárlásra, az az állítása pedig, hogy a járműveket „kidobták”, egész egyszerűen nem igaz. 

A valóság az, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ Helybe visszük a szűrővizsgálatok programját a jövőben az Országos Kórházi Főigazgatóság folytatja.

– fogalmazott az egészségügyi államtitkár. Hadházy azt is állítja, hogy a buszokat pár hete titokban Páty mellett, az úgynevezett „Nemzeti Ipari Park“ egyik eldugott szegletében parkolták le. Ezzel ellentétben Takács Péter alátámasztotta, a szűrőbuszok a pátyi telephelyen a műszaki átvizsgálásukra, illetve a szűréshez szükséges orvostechnikai eszközök felszerelésére várnak.

Arra kérem Hadházy urat, hogy vizsgálja meg alaposabban a körülményeket mielőtt egy-egy, a magyar embereket érintő témában nyilatkozik, mert a munkája ebben a formában csupán hangulatkeltésre, illetve a közvélemény megtévesztésére alkalmas

– zárta bejegyzését Takács Péter.

Iratkozzon fel hírlevelünkre