Együtt fogjuk megállítani a baloldali sajtó kereszténygyalázását!

Sokszor tapasztaltuk már, hogy a baloldali-liberális sajtó egy jelentős része számára (hiszen elismerésre méltó kivételek vannak, hiba és butaság volna tagadni!) semmi sem szent, de az igazán szent dolgok illő tisztelete mindenképpen távol áll tőlük.

Holott alapvető elvárás lehet intelligens emberek között, hogy kölcsönösen tiszteletben tartsák egymás vallását, világnézetét, s ha meg is kérdőjelezik annak igazságtartalmát, tegyék azt felkészülten, érvek mentén, magas vitakultúrát képviselve. Egy vallásalapító alakját pedig akkor se gyalázzák meg, ha történetesen „mesének” vélik az életét, tetteit, isteni mivoltát.

Az elmúlt időszakban ez a bizonyos baloldali-liberális sajtó egyre tágabb teret adott a kereszténygyűlöletnek, a vallásgyalázásnak. Önmagukra mértékadóként, relevánsként tekintő lapok vezető publicistái törölték a lábukat az európai kultúrát megtermékenyítő kereszténységbe, köszörülték a nyelvüket papokon, szerzeteseken, főpásztorokon, vagy éppen egyenesen Jézus Krisztusnak rontottak neki ocsmány módon.

Így történt ez a Népszava által a múlt héten közölt vállalhatatlan karikatúra esetében is. Ami talán szeretett volna vicces lenni, de véletlenül sem volt az. Gúnyos volt, gyűlölettel teli és végtelenül buta.

Ekkor éreztük azt, hogy elég volt. 

Hogy ezt ki is kell mondani, sőt, sokunknak, minél többünknek kell kimondania. Hogy megálljt kell parancsolnunk a vallásgyalázásnak. 

A magunk részéről megtettük, amit igazságérzetünk követelt: petíciót indítottunk és arra kértük Olvasóinkat, hogy csatlakozzanak hozzánk: hívjuk fel együtt baloldali szerkesztők, újságírók és karikaturisták figyelmét arra, hogy a gyakorlat, amit követnek, tarthatatlan. Hogy mindez nem más aljas támadásnál, az eredménye pedig a rombolás. Hogy bár fontos a véleménynyilvánítás szabadsága, az soha és semmilyen módon nem irányulhat más hitbéli meggyőződésének mocskolására. Hogy mindent azért nekik sem szabad…

Ezek után a legkevesebb a bocsánatkérés.

Néhány nap alatt közel húszezren csatlakoztak kezdeményezésünkhöz és írták alá felhívásunkat, amely azóta országos témává vált. 

Most arra kérem azokat, akik eddig haboztak, vagy nem hallottak minderről: mondjuk ki együtt, hogy ez így nem mehet tovább! Arra kérek minden jószándékú embert – felekezeti hovatartozástól, hitbéli meggyőződéstől függetlenül -, hogy álljunk ki együtt a vallásgyalázó gyakorlat ellen és szóljunk hangosan: elég volt! 

Itt írhatja alá.

 

Köszönettel;

Vágvölgyi Gergely
főszerkesztő 

Elég volt: petíciót indított a baloldali sajtó kereszténygyalázása ellen a Vasárnap.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre