Templomban gyalázkodott és fenyegetőzött egy illegális bevándorló

Az ittas férfi abban a székesegyházban köpködött és fenyegetőzött, ahol egy évvel ezelőtt brutális terrortámadás történt. A rendőrök nem messze a bazilikától elfogták a tunéziai állampolgárságú illegális migránst.

Alig pár nappal a tragikus nizzai terrortámadás évfordulója előtt, amelyben hárman életüket vesztették tavaly október 29-én, újabb incidens történt a Notre Dame székesegyházban. Egy ittas fiatalember bement a bazilikába, elkezdett arabul kiabálni, majd a földre köpött és távozott. Majd később visszatért és megfenyegette a sekrestyést, aki azonnal megnyomta a segélyhívót. A fiatalember, mikor rájött, hogy már úton van a rendőrség, kimenekült a templomból, ám a sekrestyés követte az utcán és közben telefonon folyamatosan kapcsolatban maradt a rendőrséggel.

A rendőrök elfogták a férfit, nem messze a bazilika épületétől. A történtekről beszámoló actu17.fr értesülései szerint egy 26 éves tunéziai állampolgárságú fiatalember az elkövető, aki illegális bevándorlóként tartózkodik Franciaországban, eddig azonban ismeretlen volt a hatóságok előtt, bűnügyi nyilvántartásban nem szerepel. A sekrestyés feljelentést tett, ezért nyomozást indítottak ellene.

Nizza polgármestere, Christian Estrosi a Twitteren mondott köszönetet a férfit letartóztató rendőröknek, hozzátéve, hogy rendkívül szigorú igazságszolgáltatásra van szükség az esetben, mivel közeleg a 2020. október 29-én elkövetett terrortámadás első évfordulója.

A tavaly ősszel történt kegyetlen támadás óta nem a mostani volt az egyetlen incidens a nizzai bazilikában. Júliusban egy férfi halálosan megfenyegette a templomban tartózkodó sekrestyést és a híveket. Az illetőről letartóztatását követően derült ki, hogy úgynevezett S kartonnal rendelkező személy, ami azt jelenti, hogy szerepel a bűnügyi nyilvántartásban, mint a társadalomra kifejezetten veszélyes egyén. Az actu17.fr úgy tudja, hogy a 27 éves ittas férfi radikalizálódás miatt szerepelt az állambiztonsági nyilvántartásban.

(V4NA)

Kiemelt képünkön rendőrök a nizzai Notre-Dame-bazilikánál elkövetett késes támadás helyszínén 2020. október 29-én. A támadásban három ember életét vesztette, többen megsebesültek. MTI/EPA/Reuters/Eric Gaillard

Iratkozzon fel hírlevelünkre