Joe Biden a fehérorosz totalitárius rendszerhez hasonlította hazánkat

Joe Biden a NATO szétfeszítésével gyanúsította meg Magyarországot és Lengyelországot, valamint Fehéroroszországhoz és egyéb totalitárius rendszerekhez hasonlította hazánkat.

Joe Biden, a demokraták elnökjelöltje az ABC News csatorna által Philadelphiában szervezett, csütörtöki választási fórumon Lengyelországot és Magyarországot totalitárius rendszerekkel említette együtt, és Fehéroroszországhoz hasonlította őket – közölte lengyel forrása hivatkozva a Mandiner.

A V4-ek oszlopos tagjai Donald Trump külpolitikáját érintve kerültek szóba. Biden úgy érvelt, a NATO-t a széthullás veszélye fenyegeti, amit ők abból látnak, ami Fehéroroszországban, Lengyelországban és Magyarországban történik, ez után pedig azzal érvelt, hogy megnőtt a totalitárius rezsimek száma a világon.

Biden kijelentései azt is előre vetítik, milyen Közép-Európa politikát várhatunk az Egyesült Államoktól, ha őt választják meg az amerikai szavazók.

Joe Bidennek nem ez az első olyan nyilatkozata, amiben a közép-európai közösségeket támadja. Nemrég egy New York Times-nak adott interjúban az amerikai lengyel közösséget burkoltan hülyének nevezte, amikor azt mondta, azért nem jár már a lengyel-amerikai klubba, mivel most már csak okos emberekkel érintkezik.

Az eredei teljes bejegyzést a Mandiner oldaláról kattinva olvashatja el.

Kapcsolódó, olvasásra ajánlott írásaink:

Trump megmutatta, hogyan néz ki egy jobboldali által megnyert vita

Nagyon nem mindegy, ki lesz az USA következő elnöke

Egymást érik a katolikusok elleni támadások az Egyesült Államokban

Kiemelt képünk forrása: MTI/AP/Carolyn Kaster

Iratkozzon fel hírlevelünkre