Egymást érik a katolikusok elleni támadások az Egyesült Államokban

Az elmúlt hetekben több atrocitás, rongálás és vallásgyalázás is történt amerikai katolikus templomokban, temetőkben. Az esetek nagy részét még most is vizsgálják.

„A templomok, a vallási jelképek és szent helyek körében vírusszerűen terjed a katolikusok elleni támadások száma a radikális baloldaliak vezetésével, akik minden eszközzel szét akarják szaggatni nemzetünk erkölcsi szövetét” – nyilatkozta Ken Farnaso, Donald Trump kampánycsapatának helyettes sajtótitkára a Daily Caller Newsnak.

Ezeket az anarchistákat – fogalmazott – Joe Biden és a Demokraták támogatják, akik teret biztosítanak nekik az intoleranciához és a marxizmushoz. Trump elnök eddig és ezután is harcolni fog a kulturális örökség megtartásáért és a vallásszabadságért, de egyre világosabban látszik, hogy Joe Biden Amerikájában az emberek nem lennének biztonságban – tette hozzá.

Egymást érik az atrocitások

A helyettes sajtótitkár nem a levegőbe beszélt. Mint ismeretes, az elmúlt hetekben több atrocitás, rongálás és vallásgyalázás is történt katolikus templomokban, temetőkben. Az esetek nagy részét még most is vizsgálják.

A Rhode Island-beli Providence-ben a 26 éves Keveon Gomera-t vandalizmussal vádolják, mert több dominikai püspök sírját megszentségtelenítette és megtámadta a katolikus főiskola biztonsági őrét. Gomera horogkereszteket és katolikus-ellenes feliratokat festett a temető központi keresztjére és több sírkövére.

Július elején a kaliforniai Sacramento temetőjében elpusztították a Junipero Serra szobrát. A kaliforniai katolikus püspökök konferencia elítélte a vandalizmust azzal, hogy „Serra nem egyszerűen korának embere volt, hanem annál sokkal több. Az őslakos amerikaiakkal való együttműködéssel megvédte a bennszülött lakosságot és élete végéig folytatta az elnyomás ellen küzdelmet.”

Jézus-szobrot fejeztek le az Egyesült Államokban

Az elmúlt héten a 250 éves kaliforniai San Gabriel misszió épületének a tetejét gyújtotta fel valaki teljesen megsemmisítve azt, és nagy károkat okozva az épület belsejében is. Ezt az esetet is most vizsgálják.

Július 11-én Floridában letartóztatták a 24 éves Steven Shields-et miután nekivezette az autóját a Queen of Peace katolikus templom bejáratának és benzint öntött az előcsarnokba, majd azt meggyújtotta, miközben a hívek a templomban szentmisére készülődtek.

Ezután elmenekült, de a rendőrség autós üldözés után elfogta. Shields azt mondta nekik, hogy a katolikus egyházat egy „küldetés” miatt támadta meg, mert “problémája volt” velük.

Bostonban egy gyújtogató után nyomoznak a rendőrök, aki a Szent Péter plébániatemplomban felgyújtotta Szűz Mária szobrát.

Jézus-szobrot fejeztek le az Egyesült Államokban

A New York-i Queensben pedig valaki vandál módon rongált meg egy Szűz Mária-szobrot és az „idol” feliratot festette rá. A rendőrség a helyi kamera képei alapján próbálja meg azonosítani a tettest.

Forrás: V4NA.com

Kiemelt képünk illusztráció, forrása: pixabay.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre