Egy éve szabadult Asia Bibi – kisfilmet készítettek róla

A CitizenGO nemzetközi összefogásának köszönhetően tíz év igaztalan fogság után, tavaly szabadon engedték Asia Bibit, aki az üldözött keresztények megtestesítőjévé vált Pakisztánon túl is.

A fiatal lányt még 2009-ben zárták börtönbe keresztény hite miatt Pakisztánban. Az ottani keresztények ellen a legáltalánosabb vádakat szokták koholni, kell valami, ami miatt bebörtönözhetik őket. Asia Bibit istenkáromlás miatt csukták le, nem részesült tisztességes eljárásban, esélye sem volt megvédenie magát a hatalmat gyakorló rendszerrel szemben.

Bibi perét az utóbbi években már az egész világ figyelemmel kísérte, a nemzetközi közösség Pakisztánra nehezedő nyomása tette lehetővé, hogy egyáltalán megvizsgálják az ügyét.

Pakisztánban sokan nem ilyen szerencsések. A hitük miatt – mint lelkiismereti/politikai foglyok – bebörtönzött keresztények legtöbbjét több évre is elítélik, sőt a helyi büntető törvényekben megfogalmazott iszlámsértésekért akár halál is járhat. A Covid-járvány tombolása alatt is többször megtagadták a vallási kisebbségektől az élelmiszerellátmányt.

A CitizenGO az alábbi videóval tiszteleg a pakisztáni hitvalló előtt:

 

További olvasásra ajánljuk:

Keresztényt gyilkoltak a rendőrök Pakisztánban

Ilyen a #metoo egy pakisztáni keresztény kisfiú esetében

Kiemelt képünk forrása az Alateia.

Iratkozzon fel hírlevelünkre