Keresztényt gyilkoltak a rendőrök Pakisztánban

Az áldozat nem volt hajlandó megváltoztatni egy bűntett szemtanújaként tett vallomását.

Az áldozat családja jelentette az International Christian Concernnek (ICC) az esetet, miszerint rokonukkal, mivel nem volt hajlandó hamisan tanúskodni, rendőri kéz végzett.

A keresztény család feljelentette a rendőrséget, a pakisztáni településen pedig folyamatosan tüntetnek az eset miatt.

Június 22-én Arif Jutt vezetésével több rendőrtiszt tört be Waqar Masih házába Gojrában, a pakisztáni Pandzsáb tartományban. A rendőrök Waqar édesapjára támadtak.

„Arif Jutt rendőrtiszt, többedmagával illegálisan behatolt a házunkba. Megkeresték apámat, ledobták őt az ágyáról a földre, majd a fegyvereikkel ütlegelni kezdték, folyamatosan hasba rúgták.

Apám nem élte túl a kínzást, szinte azonnal meghalt”– nyilatkozta Waqar az ICC-nek.

Kezdetben a rendőrség megpróbálta eltussolni az ügyet, nem indítottak eljárást kollégáik ellen. Később azonban, mikor a tüntetők elzárták az utakat és a helyi médiában is megjelent a történet, nyomozást indítottak Younas Masih meggyilkolásának ügyében.

Waqar elmondta, hogy édesapja terhelően tett vallomást egy muszlim család gyilkossági ügyében, a rendőrtisztek viszont arra kérték, hogy vonja vissza, vagy másítsa meg vallomását.

Younas azonban mindig ezt felelte: „Keresztény vagyok, soha nem fogok csalni, nem lehet lefizetni.”

„Semmilyen megállapodást vagy kompenzációt nem fogadunk el. Igazságot és védelmet akarunk a családunknak”– közölte Waqar Masih.

 

Kiemelt képünk illusztráció. Forrása a Sabrang India.

Iratkozzon fel hírlevelünkre