Zarándoknap a világ egészségéért

Nemzetközi zarándoknapot tartanak szombaton a világ testi-lelki egészségéért a Mária-út különböző szakaszain - közölték a zarándoklat szervezői az MTI-vel.

Mariazelltől Máriapócsig 80, egyenként 3-50 kilométeres szakaszon indulnak el a zarándokok gyalog, kerékpárral, lóval vagy kenuval.

A Mária Út Közhasznú Egyesület és a Mária Rádió által szervezett zarándoklaton a résztvevők különböző helyeken, de egy időben, délben megállnak és elmondják az Úrangyala imádságot. A zarándoklatokat szentmisével zárják, a misék celebránsai között van Székely János szombathelyi megyés püspök és Barsi Balázs ferences szerzetes.

Galgócziné Szabó Zsófia, a Mária-út koordinátora az MTI-nek elmondta:

a zarándokút-hálózat erdélyi szakaszain idén a koronavírus-járvány miatt nem tartanak zarándoklatokat, a szervezők azt kérik, hogy az erdélyi hívek a Mária-út honlapján megtalálható imádság elmondásával csatlakozzanak lélekben a zarándokokhoz.

Szólt arról is: az évente különböző imaszándékkal megrendezett zarándoklathoz csatlakozva a résztvevők a lakóhelyükhöz közel is kipróbálhatják a zarándoklást, „megtalálhatják azt a fizikai, lelki kihívást és feltöltődést, ami erőt ad a hétköznapokhoz”.

A Mária-út Közép-Európán átívelő, a Mária-kegyhelyeket összekötő zarándokút- és turistaút-hálózat, amelynek kelet-nyugati fő tengelye az ausztriai Mariazelltől az erdélyi Csíksomlyóig vezet mintegy 1400 kilométeren, és gyalogosan 60 nap alatt járható be.

 

(MTI)

Magyar zarándokok vonulnak gyertyákkal az ausztriai Mariazell bazilikájánál 2013. szeptember 28-án. MTI Fotó: Marjai János

Iratkozzon fel hírlevelünkre