Megöltek egy keresztény nőt Indiában

Binay Kandulna, Khunti püspöke elítélte a kísérletet, amellyel a kisebbségeket veszik célpontba, hogy a vallások közötti gyűlöletet szítsanak. Újabb eset, amely aggodalommal tölti el az indiai egyházat - közölte a Vatican News.

A 25 éves Suman Mundát hindu fanatikusok molesztálták, miután keresztény hitre tért. Július 19-én aztán holtan találták Redhadiban, Jharkhand állam Khundi kerületének egy falujában – jelentette a UCAN hírügynökség.

Az utóbbi két hónapban ő az ötödik keresztény, akit meggyilkolnak.

A rendőrség letartóztatott négy fiatalt az ügy kapcsán. „Súlyos aggodalomra ad okot, ami történt, mert az állam hozzájárult egy keresztény ember meggyilkolásához egy hónappal ezelőtt ugyanebben a kerületben” – fogalmazott Binay Kandulna, Khunti püspöke a hírügynökségnek.

Az indiai püspök felszólította a kormányt, hogy tegye meg a megfelelő intézkedéseket,  mivel egyes érdekcsoportok megpróbálják az államban élő kisebbségeket célba venni, hogy gyűlöletet terjesszenek a vallások, illetve az emberek között, akik pedig békét szeretnének.

  • Az indiai üldözött keresztényeket támogató ökumenikus fórum (Persecution Relief) adatai szerint 2019-ben 527 keresztényüldözést tartalmazó esetet regisztráltak a 2018-as 447-tel szemben.
  • 2017-ben ez a szám 440 volt, 2016-ban még „csak” 330.
  • Idén az év első felében 293 esetet rögíztettek.
  • 2016 januárja és 2020 júniusa között összesen tehát 2.067 bűncselekményt hajtottak végre, amelyek az indiai keresztények elleni gyűlöletből fakadtak.

Egy neve elhallgatását kérő lelkipásztor a Nemzetközi Keresztény Gondoskodás nevű emberi jogi, felekezetközi szervezethez fordult. Ő ismertette, hogy Munda hat évvel ezelőtt tért át a keresztény hitre és amikor a hindu radikális nacionalisták erről értesültek, zaklatni kezdték.

A keresztények félelemben élnek a területen. Gyanítható, hogy hindu fanatikusok egy csoportja végzett a nővel – emelte ki a lelkipásztor.

Nabore Ekka, egy helyi szervezet elnöke a UCAN hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, hogy „Jharkhand a múltban sosem volt tanúja ilyen erőszaknak”. Manapság azonban elég gyakran adnak jelentést ilyen esetekről.

Forrás: Vatican News

A témában olvasásra ajánljuk:

Holtan találták a 35 éves lelkészt egy indiai erődben

Mészárlással és a nők megerőszakolásával fenyegettek meg egy keresztény közösséget Indiában

Megkülönböztetés nélkül nyújt segítséget Indiában a katolikus egyház

Kiemelt képünk illusztráció, forrása az Asia News.

Iratkozzon fel hírlevelünkre