Holtan találták a 35 éves lelkészt egy indiai erődben

A misszionárius az utóbbi öt évet a Badpari melletti erdőségben töltötte, ahonnan hite miatt üldözték el.

Július 10-én bukkant rá felesége Munsi Thado lelkipásztor holttestére a Badpari melletti erdőben, India Mahárástra államában. Helyi források szerint eddig ismeretlen tettesek hurcolták el lakhelyéről a lelkészt.

Badpari lakói öt évvel ezelőtt üldözték el Munsit; mivel a fenyegetések ellenére sem volt hajlandó megtagadni hitét, egyszerűen kiutasították őt a faluból.

„A hite, élete és a környékbeli adivasi emberek között végzett missziója miatt gyilkolták meg” – közölte Munsi Thado egyik kollégája az International Christian Concernnel.

„Több mint 20 családot vezetett el Krisztushoz az elmúlt öt évben, mióta kiközösítette őt falujából néhány hindu szélsőséges.”

Bár a brutális gyilkosság részleteiről egyelőre nincs hivatalos információ, azt tudni lehet, hogy a helyi szélsőséges hindu nacionalisták kifejezetten negatív érzelmeket tápláltak a lelkész családjával szemben.

Munsi Thado, hét évvel ezelőtti megtérése előtt egy maoista szeparatista csoport tagja volt. Így találkozott először az evangéliummal, és ekkor döntötte el, hogy Krisztust fogja szolgálni. Férje halála ellenére Rajini nem készül elhagyni a falut és folytatja missziójukat. 

 

Kiemelt képünk illusztráció, forrása a Pixabay.