Már az „életpárti” kifejezés is rasszista a BLM szerint

Ismét újabb izgalmas árukapcsolást láthatunk a magát antirasszistának hirdető BLM-mozgalomtól: egy abortuszpárti fekete újságíró szerint az, aki kimondja az „életpárti", azaz pro-life kifejezést, máris a rasszizmzmus bűnébe esett. Mint ahogyan az is, aki Aunt Jemima termékeket vásárol. Logikus.

Nincs megállás a BLM-mozgalom közéletet tisztogató törekvéseiben: egy deklaráltan abortuszpárti fekete újságírójuk most éppen az életvédelem ellen emelte fel a szavát, mert véleménye szerint rasszista a „pro-life”, azaz az „életpárti” kifejezés. Jamil Smith szerint nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a becenévként használt kifejezés sokszor a nőgyűlölet vagy a rasszizmus szinonimája, ezért ugyanúgy nyugdíjazni kell azt, mint az Aunt Jemima és a Redskins márkaneveket.

A Rolling Stone újságírója aztán nem fejti ki, hogyan jutott erre a rendkívül frappáns következtetésre, de az általa felhozott példákból talán látszik, hogy ez nem is cél, sokkal inkább az általa pártolt abortuszlobbi erősítésére, valamint a jobboldalinak gondolt (valójában egyetemes és emberi) értékek relativizálására megy ki a játék.

Beszédes, ahogy kijelentésére rögtön érkezik is az elfogultságtól cseppet sem mentes politikai aktivista kommentje, miszerint az életvédelem kifejezést pont azok a republikánus szenátorok hangoztatják, akik a koronavírus alatt nem törődtek a rájuk bízott emberek életével. Majd egy huszárvágással le is vonja az egyértelmű következtetést: a koronavírus rávilágított, hogy az életvédők megölnek minket.

Ez a kijeletés különösen érdekes annak tükrében, hogy az amerikai abortuszipar sokkal inkább veszélyes a fekete bőrű kisbabákra. Az amerikai népszámlálási adatok szerint a lakosságnak csupán 13 százalékát teszik ki afroamerikaiak, ám az összes abortuszra lebontva döbbenetes számot kapunk: a terhességmegszakítások 40 százaléka érinti a fekete bőrszínű gyermeket.

Ha a feketék élete tényleg számít, nem a rendőrség finanszírozását kellene leállítani, hanem az abortuszokét

Ráadásul az abortuszpárti hozzászólás erősen csúsztat, hiszen Amerikában éppen azokban az államokban követelte a legtöbb életet a koronavírus, ahol deklaráltan életellenes vezetés van: például New York államban, ahol a koronavírus-halálozási adatai messze a legrosszabbak, és az abortusz-szabályozása is az egyik legliberálisabb szerte az Egyesült Államokban.

Ezzel szemben az abortusz-óriás Planned Parenthood alapítója, Margaret Sanger valóban rasszista volt, jól látszik ez kijelentéseiből, amelyek arról szóltak, hogy a feketék az emberiség alacsonyabb rendű fajához tartoznak, vagy hogy szigorú sterilizációs és szegregációs politikára lenne szükség azon populáció körében, amelynek utódai kifogásolható örökséget vinnének át a következő generációra.

De beszélt arról is, hogy a kisebbségek (beleértve az amerikai bevándorlók többségét) nem csupán alacsonyabb rendű emberek, de testi és szellemi fogyatékosok is. 

Rasszizmusból adhatna egymásnak leckét a BLM társalapítója és a Planned Parenthood szülőanyja

Forrás: Lifenews.com

Kiemelt képünk forrása: Pixabay

Iratkozzon fel hírlevelünkre