Megkülönböztetés nélkül nyújt segítséget Indiában a katolikus egyház

A koronavírus-járvány alatt keresztényeket, muszlimokat és hindukat egyaránt humanitárius segélyben részesít a katolikus egyház ranchi püspöksége.

A Kelet-indiai Ranchi főegyházmegye a járvány ideje alatt a keresztény családok mellett támogatást nyújt a hindu, a muszlim és a törzsi vallás követőinek is – közölte a Fides.org.

A helyi katolikus egyház a „Szolidaritás az emberiség iránt” jegyében próbál támaszt nyújtani azoknak a családoknak, amelyek a koronavírus okozta járvány idején megélhetési gondokkal küzdenek.

  • Az indiai Jharkhand állam közel 32 millió lakossal rendelkezik.
  • A keresztények 1.5 milliós közösséget alkotnak, felük a katolikus egyházhoz tartozik.
  • A keresztények többsége a munda és a kharia etnikumhoz tartozik.
  • Az indiai állam fővárosában található az 1909-ben épül Szent Mária székesegyház, ami a helyi katolikus püspökség székhelye.
  •  A Chotanagpuri és Assami gossneri evangélikus egyház szintén Ranchiban székel. 
  • Az indiai államban jelen van még a szír ortodox és metodista egyház is.

Jharkhand állam fővárosában, Ranchiban Felix Topo püspök és Theodore Maxcarenhas segédpüspök vezetésével már több mint háromszáz családnak juttattak el élelmiszercsomagot és anyagi támogatást.

A ranchi püspökség szolidaritási kampányát június 19-én, Jézus Szentséges Szíve napján kezdte el. Az egyház célja, hogy felhívja a figyelmet az egymás iránti szeretetre, ami különösen fontos a nehéz időkben.

Indiában egyre szélesebb teret nyer a hindu nacionalista eszme, amit hallgatólagosan Nareda Modi miniszterelnök pártja is támogat. A szélsőséges hinduk gyakran bántalmazzák a vallási kisebbségeket, köztük a keresztényeket.

A járvány ideje alatt sem szűnő atrocitások ellenére a keresztény egyházak vallási és etnikai megkülönböztetés nélkül humanitárius segélyezésben részesítik a rászorulókat. A keresztény szervezetek kiemelt figyelemmel kísérik az egyedülálló anyák és az árvák sorsát.

Kiemelt képünk forrása az Asia News.

Hindu nacionalisták gyújthatták fel az indiai templomot

Törvényt hoztak az erőszakos áttérítések ellen Indiában

Brutálisan meggyilkoltak egy férfit a hite miatt Indiában

Folytatódnak az indiai keresztényellenes atrocitások

Iratkozzon fel hírlevelünkre