Folytatódnak az indiai keresztényellenes atrocitások

Keresztény családot támadtak meg a szélsőséges nacionalisták Cshattíszgarh államban.

Július elsején brutálisan megtámadtak Mohanbeda faluban egy keresztény családot, amiért nem engedtek a fenyegetésnek és nem tagadták meg keresztény hitüket – jelentette a persecution.org.

A 18 éves Laxman és 21 éves nővére súlyosan megsérültek az attakban, házukat feldúlták, a földjüket elfoglalták a hindu szélsőségesek.

Tunaviram Markham, aki az áldozatokkal egy gyülekezetbe jár, az ICC megkeresésére elmondta, hogy a falubeliek hogyan vették körbe Laxmanék házát és kezdték el kővel dobálni azt, hogyan törtek be és verték félholtra a családot.

„Látogatóba érkeztem, amikor hallottam a Laxman családot ért támadásról”– nyilatkozta Tunaviram. „Senki sem segített; a rendőrség nem engedett be nem-helybélieket a településre.” 

Nem ez volt az egyetlen atrocitás, amelyet el kellett szenvedniük, ugyanis

a helyiek már egy ideje megakadályozták a keresztényeket abban, hogy vizet vegyenek a kútról, mely az egész lakóközösség közös vízforrása.

A nem keresztényekkel való üzleti és egyéb társulást is megtiltották, és lévén, Laxmanék az egyetlen keresztény család Mohanbedában, ellehetetlenítették őket a tisztes megélhetés, munka lehetőségétől is.

Az eseteket még január 14-én jelentették a rendőrségnek, azonban az ügyüket elvetették; felmerült, hogy a hatóságok részrehajlóak.

A keresztényellenes légkör csak fokozódott a Covid-19 megjelenésével.

A karantén ideje alatt több tucat rendőrt rendeltek ki a településre, akik megtiltották a keresztényeknek, hogy találkozzanak, vagy akár csak beszéljenek máshonnan érkezett emberekkel. A rendőrség a mobiltelefonjaikat is lefoglalta.

Kiemelt képünk forrása az Asia News.

Iratkozzon fel hírlevelünkre