Mészárlással és a nők megerőszakolásával fenyegettek meg egy keresztény közösséget Indiában

Több tucat keresztény család kényszerült elhagyni szülőfaluját, miután a település hindu többsége megtámadta az imahelyüket, a hívőket életveszélyesen megfenyegették, majd elrabolták a közösség lelkészét.

Hindu nacionalisták törtek be az indiai Uttar Prades állam Azamgarh városához közeli kis falu keresztény imaházába július elején. A 30-40 fős vandál társaság megrongálta a keresztény imaházat, az imádkozó hívőket pedig életveszélyesen megfenyegették – közölte a Linga.org.

Két nappal később feldühödött szélsőségesek ismét  megtámadták a két éve felépített templomot.

Az agresszívan fellépő hindu nacionalisták a férfiak lemészárlásával és az asszonyok megerőszakolásával fenyegetőztek.

A Christian Solidarity Worldwide szervezet információja szerint a pár száz főt kitevő közösség nagy része még aznap este elmenekült szülőfalujából.

A következő napon a szélsőségesek újból visszatértek; a templomot teljesen kifosztották, a közösség lelkészét súlyosan bántalmazták, majd magukkal vitték.

Az elrabolt keresztény lelkipásztort arra kényszerítették, hogy nyilvánosan letérdeljen a hindu istenek előtt és imádkozzon.

Helyi források szerint a keresztények a hatóságokhoz fordultak, akik a támadók egy részét letartóztatták. Ennek ellenére az elüldözött családok nem mernek hazatérni, attól tartva, hogy a falu lakossága beváltja fenyegetését.

 

Kiemelt képünk forrása a Copts Today.

Iratkozzon fel hírlevelünkre