Nemet mondtak a brit képviselők az abortusz liberalizációját célzó törvénymódosításokra

Hatalmas győzelem az életvédőknek!

Nagy-Britannia életvédelmi mozgalma az elmúlt héten jelentős parlamenti győzelmet aratott az abortuszlobbi által támogatott két törvénymódosítási javaslat visszavonása által - számolt be róla a 777bolg.hu. A tervezett módosítás megengedte volna, hogy mind a gyógyszeres, mind pedig a műtéti abortuszok bármilyen helyszínen megtörténjenek, amennyiben egy nő bántalmazó kapcsolatban van.

Amint az a 777blog.hu beszámolójából kiderül, végül az alsóház elnöke nem bocsátotta vitára a családon belüli erőszakról szóló törvény módosítására tett javaslatot, amely a 28. hétig „dekriminalizálta” volna az abortusz elvégzését. A másik módosítási javaslatot, amely megengedte volna, hogy gyógyszeres és műtéti abortuszok bármilyen helyszínen megtörténjenek, ha nőkkel szemben bántalmazó kapcsolat áll fenn, az azt javasló parlamenti képviselő maga vonta vissza, miután egyértelművé vált, hogy le fogják szavazni.

Ha a szavazás megtörtént volna és a javaslattevők valóban veszítenek, akkor az lett volna az első abortuszpárti törvényjavaslat, melyet az alsóház leszavaz.

A parlamenti képviselők nagy számban szólaltak fel a családon belüli erőszakról szóló törvény „eltérítésére” irányuló kísérletek ellen, köztük olyanok is, akik nem tartoznak az életvédők táborába.

Arra figyelmeztettek, hogy a rosszul megfogalmazott törvényjavaslat súlyos negatív következményekkel járna a családon belüli erőszakkal küzdő nők számára, ideértve azt is, hogy könnyebb lenne ezeket a nőket abortuszra kényszeríteni.

A módosítás megengedte volna, hogy mind a gyógyszeres, mind pedig a műtéti abortuszok bármilyen helyszínen megtörténjenek, amennyiben egy nő bántalmazó kapcsolatban van.

Eközben az első módosítási javaslat, amelyet az elnök nem bocsátott vitára,

radikálisan megváltoztatta volna Nagy-Britannia abortusztörvényeit – bármilyen okból, akár a 28. hétig is megengedve az abortuszt, szinte minden biztosítékot megszüntetve.

A Right to Life UK – a legnagyobb brit életvédelmi szervezet – szóvivője boldogan nyilatkozott a visszavonást követően: szerinte óriási győzelmet jelent, hogy a módosításokat elvetették. Úgy véli, a javaslatok a meg nem született gyermekek (és az édesanyák) védelmét még inkább ellehetetlenítették volna.

„Köszönjük annak a több ezer embernek, aki az elmúlt héten összefogott, és barátaival, családtagjaival együtt e-mailt küldött a parlamenti képviselőknek. A képviselők több levelet kaptak a mostani szavazás előtt, mint bármely korábbi, abortusztörvényről szóló voksoláskor.”

Életvédelemmel kapcsolatos cikkeinket a képre kattintva böngészheti:

Forrás: 777blog.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre