Újabb lefejezett Szűz Mária szobor, ezúttal Tennessee-ben

Ezzel háromra nőtt a Szűzanya-szobrok ellen az elmúlt hétvégén elkövetett rongálások száma Amerikában.

Az elmúlt hétvégén számos helyen történt keresztény jelképekre, templomokra irányuló támadás Amerikában. A szándékos rongálások sora most ismét bővült, méghozzá egy igencsak szomorú esettel: lefejeztek egy Boldogságos Szűz Máriát ábrázoló szobrot a Tennessee-i Chattanooga egyházközségben.

A múlt hétvégén ismeretlen tettesek összefirkálták a bostoni templom előtt álló Mária-szobrot, egy másik Szűzanya-emlékművet pedig – szintén ismeretlen elkövetők – felgyújtottak. Emellett két katolikus templom tűzesetét is vizsgálja a helyi rendőrség – mindkét helyszínen szándékos gyújtogatásra gyanakodnak.

A legsúlyosabb eset azonban a floridai Ocalaban történt, ahol egy 24 éves férfi először felgyújtott, majd ezt követően kisteherautójával belehajtott egy templomépületbe – miközben bent épp a reggeli misére készülődtek.

A gyűlölet nyara Amerikában: a liberális média hallgat a keresztény templomokat ért támadásokról

Ezeknek a szomorú eseményeknek a sorába illeszkedik a most hétvégén történt amerikai eset is: a Tennessee államban található Chattanooga egyházközség-beli Szent István katolikus templom előtt álló Boldogságos Szűz Máriát ábrázoló szobrot lefejezték. (A fej el is tűnt, ismeretlen helyre vitték.)

Jim Wogan, a Knoxville-i Egyházmegye kommunikációs igazgatója aggodalmát és csalódottságát fejezte ki az eset kapcsán, továbbá elmondta: különösen is aggasztó, hogy nincs ismert indíték a háttérben – a tempom körül eddig nem voltak helyi szinten érezhető indulatok, haragosról sem tudnak, akit gyanúsítani lehetne az elkövetéssel.

Lefejezték Szűz Mária szobrát Franciaországban

Wogan szerint az esetért a kaotikus nemzeti közhangulat a felelős, amely – úgy tűnik – a haragot mint valami alapértelmezett lelki beállítódást kínálja az emberek számára. Emlékeztetett az evangéliumi tanításra: bánjunk úgy másokkal, ahogy szeretnénk hogy velünk is bánjanak.

Forrás: Catholic News Agency

Kiemelt képünk forrása a Complicitclergy.com.

Iratkozzon fel hírlevelünkre