A gyűlölet nyara Amerikában: a liberális média hallgat a keresztény templomokat ért támadásokról

A legtöbben még csak nem is hallottak róla, pedig a koronavírus-járvány mellett egy másik veszélyes kór is terjedni kezdett Amerikában: az elmúlt hétvégén öt keresztény templom és Szűzanya-szobor lett vandalizmus áldozata, csak éppen a liberális média elfelejt beszámolni a szomorú esetekről.

Több helyen is vandalizmus áldozatául estek katolikus templomok Amerikában a július 12-i hétvégén. Amint arról a Catholic News Agency beszámolt, egy bostoni templom előtt álló Mária-szobrot összefiráltak ismeretlen tettesek: a „bálvány” szót festették rá az elkövetők.

Ugyanazon a hétvégén egy másik Szűzanya emlékművet felgyújtottak szintén ismeretlen tettesek, a Mária kezében lévő művirágok elégtek, bekormozva a szobor felsőtestét és arcát.

Két katolikus templom tűzesetét is vizsgálja a helyi rendőrség, ahol valószínűsíthetően gyújtogatás történt. 

Szombaton egy Béke Királynője tiszteletére szentelt templomot is megtámadtak a floridai Ocalaban, ez esetben az elkövetőt elfogták. A Daily Mail cikkéből kiderülnek a részletek is: a 24 éves férfi először felgyújtotta a templomot, majd kisteherautójával belehajtott az épületbe, miközben többen bent tartózkodtak a reggeli misére készülve. Hála Istennek az incidens során senki nem sérült meg. 

A katolikusok ellen elkövetett támadások száma egyre növekvő tendenciát mutat,

a Katolikus Liga amerikai elnöke, Bill Donohue a „gyűlölet nyarának” nevezte az elmúlt időszakot, amelyben „vakmerő bűnözők és baloldali aktivisták” támadják meg és pusztítják el az amerikai és nyugati kultúra szimbólumait, amit az elit még támogat is, vagy csak szimplán gerinctelen ahhoz, hogy tegyen ellene.

Az amerikai liberális média azonban továbbra is csupán a BLM mozgalom célkitűzéseire és a koronavírusra fókuszál:

sem az NBC, sem az ABC vagy a CBS esti híradója nem foglalkozott 270 perces hétvégi összeállításaiban a keresztényeket érő támadásokkal.

 

Forrás: Chatolic News Agency, Daily Mail, Lifenews.com

Kiemelt képünk forrása a Brooklyn-i egyházmegye közösségi oldala.

Iratkozzon fel hírlevelünkre