Nem tudni, hogy van-e pénze a fővárosnak a Lánchíd felújítására

Politikai háború zajlik a Lánchíd körül, miközben a felújítás még mindig nem kezdődött el - mondta a Fidesz-KDNP fővárosi képviselőcsoportjának vezetője szerdán a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Láng Zsolt elmondta, július közepén még mindig nem tudni, hogy mi történik a híd felújítása körül; miért nincs még mindig kiírva a közbeszerzés.

„Hogyan tudjuk, hogy pontosan mennyi pénz kell a kormánytól, ha azt sem tudjuk, hogy mennyibe fog kerülni most a közbeszerzés, amit kiírnak rá?” – tette fel a kérdést.

A Lánchíd felújításával kapcsolatban még semmilyen folyamat nem indult el, viszont a főváros vezetői politikai háborút folytatnak a kormány ellen – jelentette ki.

Nyílt levelet is megfogalmazott – közölte a kormánypárti politikus –, hogy választ kapjon arra a kérdésre, van-e pénze a fővárosnak a híd felújítására és mikor kezdődhetnek el a munkálatok.

Elmondta azt is; úgy tudták, a Fővárosi Önkormányzatnak 180 milliárd forintja van lekötve állampapírban, tehát ezzel bele lehetne vágni a felújításba. Ugyanakkor

Draskovics Tibor, a BKK igazgatóságának elnöke egy nyilatkozatban elismerte, hogy ez a pénz már nincs meg, elköltötték

– mondta Láng Zsolt, hozzátéve, a nyílt levélben erre is választ várnak.

 

A témában olvasásra ajánljuk:

Fürjes: a kormány hatmilliárd forintot ígért Tarlósnak a Lánchíd felújítására, és ezt tartja

MTI

Kiemelt képünk forrása a Pixabay.

Iratkozzon fel hírlevelünkre