Elrabolt lányáért küzd egy pakisztáni keresztény asszony

Pakisztánban általános jelenséggé vált a szegény családból származó keresztény lányok elrablása.

Tizennégy éves lányának hazatéréséért küzd egy egyedülálló keresztény nő Pakisztánban, miután tavaly októberben elrabolták és házasságra kényszerítették egy muszlim férfihoz – közölte az egyiptomi Copts Today.

Az akkor még csak tizenhárom éves Maria Shahbazot épp munkába igyekezett, amikor három fegyveres férfi erőszakkal egy autóba kényszerítette és ismeretlen helyre szállította.

Édesanyja csak hetekkel később tudta meg, hogy lányát egy Mohamed Naqash nevű férfi vette el feleségül, miután Mariát kényszerrel áttérítették az iszlám vallásra.

A család Khalik Taher Sando muszlim ügyvédet bízta meg, aki peres úton próbálta kiszabadítani az elrabolt Mariát. A faisalabadi bíróság  a muszlim férfi javára döntött, aki szerint Maria felnőtt korú és szabad akaratából ment hozzá feleségül.

Sando ügyvéd szerint viszont Naqash meghamisította a keresztény lány anyakönyvi kivonatát, amiben tizenkilenc évesnek tüntetik fel.

Az emberi jogokért küzdő ügyvéd azt is sérelmezte, hogy a bíróság nem hallgatta ki Mariát, sőt, a lány részt sem vehetett a tárgyaláson. Mariának korán kellett feladnia tanulmányait, mivel az apja elhagyta családját, anyja pedig nem tudta tovább fizetni a tandíjat. A mélyszegénységben élő keresztény családok ellen gyakran követnek el atrocitásokat Pakisztánban. A kiskorú lányok elrablásai mindennaposakká váltak.

Egy másik esetben egy szintén kiskorú keresztény lányt, Hema Yunust rabolták e és kényszerítették az iszlámra, majd egy Abdul Jabbar nevű muszlim férfihoz adták feleségül.

 

A témában olvasásra ajánljuk: 

Blaszfémia vádjával halálraítélt házaspár várja felmentését Pakisztánban

Kiemelt képünk forrása Shrouro.com.

Iratkozzon fel hírlevelünkre