Kimenekítették az elrabolt és erőszakkal megházasított pakisztáni nőt

A 14 éves lányt január közepén rabolták el, térítették át erőszakkal az iszlámra, majd adták hozzá egy muszlim férfihoz. Üres papírok aláíratásával játszották ki, így a házasságkötésről és az áttéréséről is „az ő beleegyezésével” tudtak okmányokat kiállítani. Öt nappal az elrablása után a rendőrségnek sikerült kiszabadítania.

A fiatal lányt egy Zeeshan nevű muszlim férfi rabolta el, aki korábban már eljegyezte volna kiszemeltjét, írja az ICC. Az emberrablás előtt a lány minden romantikus töltetű közeledést visszautasított.

Január 14-én azonban betuszkolták egy furgonba, mikor az hazafelé tartott az akadémiáról, ahol a záróvizsgáira készült. 

Ismeretlen helyre vitték, itt később hat ember erőszakolta meg rendszeresen. Köztük volt korábbi udvarlója is.

Elrablásának időszaka alatt üres papírokat írattak alá vele, melyeket később házassági papíroknak és az iszlámra való áttérés beleegyező okmányainak állítottak ki.

Megfenyegették, hogy ő és családja is súlyos következményekkel néz szembe, ha bárkinek is szól a támadásról.

Mikor a családhoz eljutott a lány eltűnésének híre, a rendőrségen jelentették az esetet. Öt nappal később a bíróság nyomozást rendelt el, a rendőrség pedig képes volt viszonylag gyorsan lokalizálni és megmenteni az elrabolt nőt. Az elkövetők azonban továbbra is szabadlábon vannak.

A pakisztáni vallási kisebbségek ellen általánosan kijátszott kártya az erőszakos térítés és az erőszakos házasítás. A pakisztáni Szolidaritás és Béke Mozgalom jelentése szerint több ezer lehet az ilyen esetek száma évente.

 

Kiemelt képünk illusztráció, forrása az AsiaNews.

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre